1. Home
 2. /
 3. Hair & Beauty
 4. /
 5. Vežbe za zadnjicu: Za...

Vežbe za zadnjicu: Za samo 2 nedelje do vidljivih rezultata!

28. фебруар 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Mišićava, okrugla zadnjica nije samo stvar sujete. Da bismo ostali zdravi, veoma je važno i da najjača mišićna grupa u našem telu, glutealni mišić, bude u dobroj formi. Uz vrlo jednostavnu vežbu, možete imati oblikovanu zadnjicu poput JenniferLopez, a ne morate čak ni da napuštate svoj dom.

Usred svakodnevnih zadataka, nemamo nužno puno vremena da svaki dan posvećujemo sate treningu. Ali čak i vežbanje samo tri-četiri puta nedeljno teško je uklopiti u svakodnevni život. Tada vam dobro dođu petominutne vežbe oblikovanja tela koje ne zahtevaju posebnu opremu i koje se mogu raditi kod kuće kada imate nekoliko slobodnih minuta.

Vežbe za zadnjicu od 5 minuta

Na sreću, postoji mnogo jednostavnih pokreta koje možete koristiti za oblikovanje zadnjice u bilo kom trenutku. I ne moramo čak ni da napuštamo dom da bismo ovo uradili. Štaviše, možete čak i da vežbate i dok perete zube ili kuvate.

Jedna korisnica je na TikTok- u postavila video u kojem je pokazala kako vrlo lako možemo trenirati gluteuse kod kuće.

  1. Stanite pored zida, licem prema zidu. Naš torzo treba da bude paralelan sa zidom.
  2. Možemo se dlanovima osloniti na zid da bismo održali ravnotežu. (Ali takođe možete da sedite pored pulta ili lavaboa, ili možda stolice.)
  3. Podignite se do vrhova prstiju, a zatim spustite pete nazad na zemlju. Vežbu radite energično.
  4. Napravite 100 ovakvih pokreta dva puta dnevno.

Važno je da, izvodeći pop vežbu, malo držite stomak uvučen i na taj način naprežete i trbušne mišiće. Ovo je protivteža radu struka i mišića leđa, tako da nas leđa ne bole. Pored toga, možete efikasno izrezati svoju veličinu struka.

@betterme_app You’re gonna love this easy exercise for your 🍑 #tiktokfitness #buttworkouts #bettermetrainings ♬ When I Ride – Ashley Mehta


Zašto je važan pop trening?

Ne moramo samo redovno da treniramo mišiće zadnjice da bismo imali lepu, zaobljenu pozadinu. Ovo je najjača, najveća mišićna grupa u našem telu. Ima veoma važnu ulogu u pravilnom držanju tela, podržava rad leđnih mišića i mišića oko kičme i na taj način pomaže u sprečavanju bolova u leđima.

Zbog mnogo sedenja ili stajanja, pogoršava se i funkcionalnost gluteusa. Zato je veoma važno održavati i oblikovati ovu mišićnu grupu, čak i kada sedite kod kuće .

 

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: undrey/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate