1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Vežba za tanji struk...

Vežba za tanji struk koja oduzima samo dve minute dnevno!

05. април 2023.

| Hana Dunđerov
Yoga vežba sa fenomenalnim dejstvom na najvažnije grupe mišića

To je vežba koja radi na svim mišićima tela, tonizira ih, poboljšava ravnotežu i skida centimetre na struku i stomaku. Vežba za tanji struk zahteva samo dve minute vašeg vremena, a delotvorna je ako je radite svakodnevno.

Znamo da je idealno imati svakodnevnu rutinu vežbanja, ali sa ovim užurbanim životom ponekad nemamo ni 15 minuta  za trening. Pa ako je to vaš slučaj, preporučujemo vežbu koje traju samo dva minuta. Ako želite da maksimalno iskoristite dejstvo ove vežbe za tanji struk preporučujemo vam da je radite ujutru, čim ustanete, kako bi svi mišići proradili .

Kako se izvodi vežba za tanji struk?

Počinjete sa čučnjevima za kvadricepse, a potom seonda samo treba da spustimo i podignemo kolena.

Poza 1:

Prvo se spuštate u četvoronožni položaj na strunjači, dlanovi moraju biti u ravni ispod ramena, a ruke postavljene okomito na tlo. Sa svoje strane, noge moraju biti otvorene u visini kukova, a butine i noge moraju da formiraju prav ugao.

Poza 2

Između kolena možete staviti loptu ili jastuk. Cilj vam je da obrazujete trougao svojim telom. Podižete zadnjicu i potpuno ispravljate ruke i noge (ne smeju biti savijena kolena, ni laktovi). Glava je u ravni leđa. Ne smete ispustiti loptu ili jastuk i sve vreme morate osećati da vam rade trbušni mišići. Da biste pojačali rad trbušnjaka, važno je da u ovoj fazi vežbe udišete vazduh.

Kada ste zauzeli pozu trougla, počinjete sa izdisajem, ponovo savijate kolena i prebacujete težinu sa ruku na noge – vraćate se u početni položaj. Ponavljamo iste pokrete 2 minuta.

Ova vežba se koristi za smanjivanje obima struka, ali i za treniranje koncentracije, jer ako je ne uradite precizno, vrlo je verovatno da ćete na kraju izgubiti ravnotežu.

Zašto je ovaj vežba za tanji struk korisna?

Jako je važno da budete koncentrisane dok izvodite ovu vežbu kako bi svi pravi mišići bili aktivirani. Pored uticaja na stomak i  struk, ona pomaže da  ruke i ramena dobiju tonus.

Ovom vežbom aktiviramo trbušne mišiće, u suprotnom smo u opasnosti od povrede leđa. Ako slučajno imate povredu leđa, konsultujte se sa svojim fizijatrom ili terapeutom pre izvođenja vežbe za tanji struk. Postoje i napredne opcije za žene koje su u formi, poput ove na snimku.

 

Izvor vesti: marieclaire.perfil.com

Izvor slike: fizkes/gettyimagesplus

Nastavite da čitate