1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Velnes vikend kod kuće:...

Velnes vikend kod kuće: 3 trika da kupanje u kadi pretvorite u antistres terapiju

03. септембар 2023.

| Hana Dunđerov
Nije neophodan skupi spa za potpuno opuštanje

Ako odvojite vreme i malo dodatne energije, kupanje kod kuće može biti veoma opuštajuće i krajnje prijatno iskustvo. Osim toga, mnogo je jeftinije od plaćanja velnes vikenda!

Hidromasazna kupka je pristupačan i efikasan način da dobijete malo opuštanja na kraju napornog dana. Ako se malo bolje pripremimo, možemo uključiti svih pet naših čula u opuštanje tokom kupanja i tako se osloboditi stres.
Svi znaju kako je lepo potopiti se u kadu tople vode na kraju dana, ali postoje neki jednostavni trikovi koji kupanje mogu učiniti još opuštajućim i okrepljujućim iskustvom. Naravno, znamo da samo penušava kupka nije dovoljna da se oslobodi trajnog stresa svakodnevnog života, ali svakako može biti brz i pristupačan način da se opustite kod kuće.

Velnes kod kuće – 3 trika

 

1. Umirujući mirisi

Odlučite o mirisima koje koristite za kupanje, bilo da se radi o mirisnim svećama ili specijalnim esencijalnim uljima. Hajde da biramo mirise sa umirujućim dejstvom, odavno poznatim, poput lavande ili eukaliptusa Možda bi vredelo investirati u visokokvalitetno eterično ulje, od kojih je nekoliko kapi u kadi dovoljno da se zaista rastvore u toploj mekoći!

2. Gorka so, slatko opuštanje

Epsom so ili gorka so ima dokazano ublažavanje stresa i umirujuće dejstvo, a po nekima može čak i da ublaži bol u mišićima. Epsom so je zapravo magnezijum sulfat (otuda efekat opuštanja mišića), koji možete kupiti u skoro svakoj apoteci ili organskoj radnji – dodajte je u vodu za kupanje i uživajte u njenim lekovitim i opuštajućim efektima.

3. Vođena meditacija

U početku može izgledati čudno ili vanzemaljsko, ali možda bi bilo dobro da isprobate vođenu meditaciju tokom kupanja. Hajde da izaberemo meditaciju koja odgovara našem raspoloženju i ciljevima – možda bi vredelo to uraditi unapred, čak i „testirati“, kako više ne bismo morali da tražimo ili petljamo po telefonima dok se kupamo. Hajde da pokušamo da se prilagodimo rečima koje čujemo i primetimo kako plutanje u vrućoj vodi pomaže razbistriti um! Garantovano ćemo posle opuštenije izaći iz kade.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: RossHelen/istock/gettyimagesplus