1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. U modi su mašne...

U modi su mašne u kosi: Najmoderniji dodatak ove sezone

20. август 2023.

| Ranka Bulatović
Saznajte više o novom trendu, kako su mašne osvojile modne piste i društvene mreže, postajući neophodan dodatak ako želite da budete moderni 

U modi su mašne u kosi. Sigurno se sećate ovog dodatka kada ste išli u školu. Mašne su ponovo u trendu i danas je to jedan od nezaobilaznih modnih dodataka.

U modi su mašne u kosi: Kako je sve počelo

Mašne su prošle dugačak put od prvobitne namene kada su jednostavno služile da sakupe kosu i drže je na mestu. Vremenom su mašne doživele iznenađujuću transformaciju i evoluirale u ključni stilski element. Trenutno su mašne jedan od najvrelijih letnjih trendova. Možemo ih videti i na modnim pistama i na ulici.

Mašne su proslavile Audrey Hepburn i Brigitte Bardot

Kako su se moda i pop kultura razvijale, mašne su postale glavna stvar u svetu lepote. Šezdesetih godina prošlog veka, visoki, obimni šinjoni postali su popularni zahvaljujući Audrey Hepburn i Brigitte Bardot, koje su ih nosile sa gracioznošću i sofisticiranošću. Osamdesetih godina, frizura je prilagođena pank stilu i stilu novog talasa, sa drskim, neurednim šinjonima koji su odražavali buntovnički i hrabar stav.

Povratak mašnica u kosi

Mašne su vaskrsle nakon ovogodišnjeg New York Fashion Weeka. Dizajneri poput Sandy Liang (kraljice mašnica) koristili su ovaj aksesoar kao važan deo svoje kolekcije.

Da biste postigli ovaj kultni izgled, potrebne su vam mini mašne u boji po vašoj želj. Zakačite ih ili ih zalepite trakom i rasporedite po celoj kosi. Ovo naročito lepo izgleda na ravnoj kosi.

Ako želite nešto bez toliko ukrasa i imate dugu kosu, možete da napravite punđu u obliku mašne od kose.

Drugi dizajneri su takođe prihvatili trend. U kolekciji Simone Rocha, crvene mašne su korišćene ispod očiju i izazvale takvo oduševljenje da su postale filter na Instagramu i TikToku.

Osim na modnim pistama, crevene mašnice videli smo i na crvenom tepihu, na ovogodišnjoj Met Gala. Nosile su ih Sydney Sweeney, Emily Ratajkowski i Karlie Kloss.

I jedan od najboljih momenata koje smo videli je Barbara Palvin na njenom venčanju. Izgledala je prelepo s mašnom koja upotpunjuje izgled, čini da izgleda elegantno i super glamurozno.

Jedan od razloga zašto su mašne postale hit je njihova svestranost i sposobnost prilagođavanja različitim stilovima i prilikama. Najbolja stvar u vezi sa ovim trendom je to što je super pristupačan i lak za korišćenje kako god želite.

Izvor vesti: marieclaire.perfil.com

Izvor slike: Tatsiana Volkava/gettyimages.co.uk