1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Trikovi za dugotrajni lak...

Trikovi za dugotrajni lak za nokte

17. јул 2023.

| Miljana Momirović
Saveti profesionalca za besprekoran manikir.

Sa užurbanim tempom života, sigurno nemate vremena da radite manikir svaki drugi dan. Ovo su trikovi za dugotrajni lak za nokte koji traje danima.

Činjenica je da kvalitet zavisi od formulacije, pa samim tim i od cene laka. Ali koliko puta vam se desilo da odvojite malo više novca za lak za nokte, a on se oljušti za manje od dana?

Ništa čudno, jer ono što je ključno je u stvari nanošenje laka koji će i one jefitnije učiniti dugotrajnim.

Trikovi za dugotrajni lak za nokte

Pripremite nokte

Priprema noktiju je neizostavni korak za dugotrajni lak za nokte. Za početak, koristite odgovarajući čistač koji će pomoći da se uklone bilo kakve nečistoće i ostaci prethodnog laka.

Nakon toga, oblikujte nokte uz pomoć turpije za željeni oblik i glatke ivice kako biste sprečili da se lak prerano oljušti. Pazite da ne koristite pokrete napred-nazad, već samo u jednom smeru kako ne biste razdvojili nokat.

Sledeći korak je guranje zanoktica. Na ovaj način ćete moći da napravite besprekoran manikir i ujednačenu površinu koja će olakšati nanošenje laka za nokte.

Nanesite bazni lak za nokte

Nikako ne preskačite ovaj korak. Prvo, nanošenje baznog laka za nokte u tankom sloju omogućava da on duže traje. S druge strane, mnoge nijanse, kao što su crvena, crna ili žuta, mogu da ostave boju na noktima.

U zavisnosti od stanja noktiju, možete se odlučiti za zaštitnu silikonsku bazu ili vodenu bazu.

Dugotrajni lak za nokte uz pomoć tankih slojeva

Uvek protresite lak pre navošenja. Zatim, nanosite tanke slojeve laka kako biste olakšali sušenje. Počnite sa prvim pokretom po dužini na sredini nokta i ostavite razmak između uglova i zanoktica. Nakon toga, nanesite i drugu liniju i treću liniju sa bočnih strana.

Naoružajte se strpljenjem kako bi ste lak za nokte osušio između svakog sloja. Nekoliko kapi proizvoda za sušenje laka će ubrzati proces.

Ključni saveti za čuvanje laka za nokte

Ne razređujete lak za nokte acetonom, jer ovo razbija formulu i otežava sušenje.

Takođe, ne sušite lak na suncu. Iako deluje logično da će se brže osušiti, zapravo će se desiti suprotno. Osim toga, toplotna razlika oštetiće formulu laka u bočici.

S druge strane, nema potrebe da lakove držite u frižideru, jer im ni hladan vazduh ne pomaže. Zaista, bolje je izbegavati promene temperature (tople / hladne) koje razbijaju formulu laka za nokte.

Na kraju, nema potrebe da radite manikir odmah nakon tuširanja ili kupanja. Voda prisutna u još vlažnom noktu će ispariti i tada može izazvati pojavu malih mehurića tokom sušenja laka koji doprinose da se lak brže oljušti.

Izvor slike: LightFieldStudios/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate