1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Trajna šminka usana: Candy...

Trajna šminka usana: Candy lips kao tehnika uz koju su usne uvek našminkane

30. јануар 2023.

| Jovana Jevtić
Candy Lips je trajna šminka usana koja može biti sjajno rešenje da vaše usne uvek budu našminkane - rezultat je prirodan ružičasti izgled usana.

Candy Lips je trajna šminka usana, odnosno tehnika koja može biti sjajno rešenje da vaše usne budu našminkane. Na vama je samo da se odlučite da li želite da imate blago obojene i punije usne. Ukoliko ne želite da svoje vreme trošite na svakovnevno popravljanje i ponovno nanošenje karmina, ova tehnika pomoći će vam da imate efekat šminke na usnama tokom celog dana. Candy lips tehnikom dobićete stalni prirodan ružičasti izgled usana

Trajna šminka usana kojom se svi oduševljavaju – Candy Lips

Pre dve ili tri godine, pojavio se termin Candy Lips. Odnosio se na trajnu šminku koja je imala efekat ugrizenih usana, prirodno pigmentovanih, sa blagim nagibom. U stvari, Candy Lips postiže prirodan izgled usana, sa efektom šminke koji je ograničen na oponašanje golog karmina ili sjaja u blagoj boji. Ovaj izraz dolazi od jarke, veoma sveže boje, poput boje bombona. Ova tehnika je doprinela da trajna šminka usana ponovo zaživi. Rezultat koji ova trajna šminka postiže jeste prirodan izgled koji ističe usne. Osim same boje, tehnika pomaže pri prividnom uklanjanju asimetrije usana. A još neki efekti koji se mogu postići su bolje razgraničenje konture usana i unošenje volumena.

Trajna šminka usana: Proces dobijanja Candy Lips izgleda

Ova tehnika izvodi se pomoću električnog uređaja sa malom iglom koja se razlikuje u odnosu na fazu procesa. Razlikuju se tri faze: kontura, punjenje ili gradijent. Proces počinje izborom pigmenta prema tenu i boji usana klijenta. Tada osoba koja nanosi trajnu šminku pokazuje zamišljenu konturu osobi, kako bi ona imala bolji uvid u krajnji rezultat. Izvođenje dela sa iglom traje do sat i po vremena. Tada je normalno da usne nateknu. Pigmenti se utiskuju u sluzokožu, manje duboko nego kada se radi tetovaža. Zbog toga rezultat vremenom bledi. Na kraju procesa, na usne se nanosi balzam. Neposredno nakon tretmana rezultat nije konačan, otprilike slično kao kod mikropigmentacije obrva, samo bez krastica. Narednih dana usne će sigurno izgledati ispucalo, zbog toga je važno da budu hidrirane.

Održavanje i bol

Pre nego što se odlučite na ovaj tretman, trebalo bi da znate nekoliko stvari. Kada se prvi put radi trajna šminka usana poznata kao Candy lips, biće potrebne dve sesije. To je jedini način da se osigura zadržavanje pigmenta. Trebalo bi da ove dve sesije budu sprovedene u razmaku od šest ili sedam nedelja. Rezultat nakon toga obično traje oko godinu i po dana. Kako bi se efekat zadržao duže, trebalo bi zakazivati termine za održavanje. Prilikom održavanja, jedna sesija je sasvim dovoljna.

Kada pričamo o bolu – on postoji i nije naivan. Osećaj zavisi od tolerancije na bol osobe koja trpi, ali i od osetljivosti kože. Tretman nije prijatan, naročito zbog toga što traje dugo. Još problematičnije je to što nije preporučljivo nanošenje anestetičke kreme. Ona može da uzrokuje posvetljivanje, a može dovesti i do toga da se koža zgusne. Tako se može narušiti tačnost izbora boje i otežati uzimanje pigmenta.

Get Embed Code

Koja su ograničenja za Candy lips?

Mada je trajna šminka usana pogodna za sve usne, ipak postoje neka ograničenja. Ljudi koji imaju bolesti koje zahtevanju konzumiranje određenih lekova i izazivaju imunološki pad pre tretmana trebalo bi da traže savet od svog lekara. Na ovaj način bićete sigurniji da će proces oporavka proći bez problema. Ukoliko ste ranije imali korekciju usana, rezultat može biti blaži od očekivanog jer ožiljno tkivo može preuzeti pigment.

U slučaju da koristite terapiju kao što je Roaccutane, lek koji isušuje kožu i usne, preporučuje se da sačekate da usne budu ponovo zdrave. Trajna šminka usana može izazvati herpes na usnama jer usne sadrže tkivo odgovorno za herpes. Bilo da ste skloni herpesu ili ne, bilo bi dobro koristiti antivirusni tretman 48 sati pre zahvata ili 48 sati nakon tretmana.

Na kraju, bitno je da znate da ukoliko želite da dobijete punije usne, efekat trajne šminke usana je ograničen. Naime, usna se može proširiti za pola milimetra, a dalje se ne sme ići. Dobra stvar je da je Candy Lips moguće kombinovati sa injekcijama hijaluronske kiseline.

 

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: Luda311/GettyImagesPlus