1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Svi žele kosu Carrie...

Svi žele kosu Carrie Bradshaw

22. август 2023.

| Ranka Bulatović
Lokne su veoma popularne ovog leta. Mnoge holivudske poznate ličnosti ne mogu da im odole 

Lokne koje padaju u spiralama poput mehurića su ponovo u modi. Svi žele kosu Carrie Bradshaw. Od Belle Hadid do EmRate i Katie Holmes, mnoge žene žele bujne lokne.

Svi žele kosu Carrie Bradshaw: Žene obožavaju lokne

Čini se da veliki klasik 80-ih ima veliku nostalgičnu privlačnost za one koji su proživeli ovaj period, kao i za one koji su bujnu frizuru sa lavljom grivom videli samo u starim ramovima, fotografijama i časopisima.

Ništa ne dokazuje rastuću popularnost ovog trenda bolje od najnovijih podataka o ovoj temi iz Google trendova. Prema njihovim rečima, u poslednjih 12 meseci širom sveta se broj pretraga za terminom bubble perm povećao za više od 350 odsto. Paralelno i u skladu s tim, mnoge žene traže svoju unutrašnju Carrie Bradshaw, dok se mnogima omiljeni lik takođe vraća na naše ekrane.

Naravno, srećnice s prirodno talasastom kosom mogu lako da postignu Carrie Bradshaw look. Ali žene koje imaju ravnu kosu ipak moraju malo više da se potrude.

Svi žele kosu Carrie Bradshaw koja podseća na grivu

Na kraju druge sezone serije Sex and the city, tokom kultne scene, tužna Carrie koja pijucka koktel (pre veridbenog branča gospodina Biga i Nataše) zapala je za oko mnogima. Upoređivali su je s kovrdžavom Barbra Streisand u filmu The Way We Were. „Možda neke žene jednostavno nisu rođene da budu pripitomljene“, razmišljala je Carrie sa svojom prepoznatljivom seksi, divljom grivom.

@meredithwelborn natural hair summer !!!!!!! 🌊🐚☀️ have you guys ever tried a wavy hair routine ?! #wavyhair #wavyhairroutine #naturalhair #airdryhair #summerhair #hairtok #fyp ♬ original sound – Slamuri

„Jedan od razloga zašto se perm lokne vraćaju u modu je taj što su fantastične i jednostavne za izradu“, kaže poznati frizer Andrew Fitzsimons. Za one s prirodno ravnom, tankom ili generalno slabom kosom, ovo je odličan način da svom izgledu date dramatičan look.

U poređenju sa klasičnim talasima, perm lokne deluju smelo i poletno. Pružaju upečatljiv izgled od korena do vrhova. Pritom ne morate da radite minival, možete ih napraviti uvijačem za kosu (figaro).

 

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Getty Images/ Staff/Hulton Archive