1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Smokey eye efekat za...

Smokey eye efekat za samo 5 sekundi

18. март 2023.

| Hana Dunđerov
Kako do fenomenalnog mejkapa kada smo u gužvi?

Nije lako postići smoky eye kada niste profesionalni šminker. Da bi ova tehnika postala deo vaše svakodnevice, otkrivamo trik koji vam omogućava da lako i za samo nekoliko sekundi postignete smokey eye efekat.

Smoky eye daje onaj duboki pogled i mističan izgled na kojem zavidimo zvezdama, ali nećemo se lagati: „klasičnu“ tehniku za postizanje smokey eyes teško je savladati.

Da ne bismo gubili vreme pokušavajući iznova i iznova i to bez uspeaha, otkrili smo nezaustavljiv trik, koji će vam oduzeti samo pet sekundi, a potrebna vam je samo crna olovka i prst.

Kako brzo napraviti smoky eye?

Ovu novu metodu dugujemo kreatoru sadržaja @jourdansloane.

U prvom koraku nanosimo crnu  olovku na liniju oka, iznad i ispod, kako bismo intenzivirali izgled. Za ovo je potrebna prilično masna crna olovku koja dobro klizi i sa kojom će, u stvari, biti lakše raditi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JOURDAN SLOANE (@jourdansloane)

Ključni deo šminkanja: prstom postavljenim horizontalno u nivou trepavica, lagano protrljajte naneti ajlajner.  Zatim lagano povucite prst ka spoljakako biste stvorili efekat smokey eyes.

Ako je ovakav smokey suviše svetao za vas, stavite šljokice ili pojačajte kapak tamnom senkom. Maskara i lažne trepavice su neophodne za potpuni uspeh. Da bi mejkap bio apsolutno savršen, odaberite nude ruž.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: Mikkaphoto/gettyimagesplus