1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Šminka zbog koje izgledate...

Šminka zbog koje izgledate starije: 5 mejkap trikova sa kojima treba biti oprezan

07. март 2023.

| Hana Dunđerov
To što prihvatamo i volimo svoje godine, ne znači da ne smemo da se koristimo proverenim trikovima!

Dobra šminka ističe našu prirodnu lepotu, čini da izgledamo svežije – ali postoji i šminka zbog koje možete da izgledate starije. Ovo su neke uobičajene greške u šminkanju koje bi trebalo izbegavati!

Šminka zbog koje izgledate starije: 5 ključnih grešaka

Previše ajlajnera

Prejak ajlajner čini oči manjim i naglašava bore i podočnjake oko očiju. Ovo je posebno izraženo ako jako izvučemo donju liniju trepavica.  Istovremeno, kada se pravilno koristi, ajlajner može imati pravi efekat liftinga: otvara i naglašava oči. Pažljivo rukujte njime, za početak pokušajte da izvlačite linije samo na gornjem kapku i to blizu osnove trepavica. Dobra ideja je da crnu zamenite suptilnijom braon ili ljubičastom.

 

Mat karmin

Mat ruževi sa baršunastim efektom su veoma lepi, ali nažalost – upravo ovo je šminka zbog koje izgledate starije. Uz pomoć mekših, svetlijih, blago satenskih tekstura ruževa i sjajeva za usne možete osmisliti bolji mejkap, onaj koji osvežava i čini vas mlađim.

 

Previše tamne usne

Još jedna greška koju možemo napraviti kada nanosimo šminku na usne je upotreba previše tamnog karmina. Ovo je naročito problem ako imate tanje usne, jer će ih tamna boja dodatno smanjiti. Da se ​​vratimo na prethodnu tačku: tamno + mat je najopasnija opcija!

 

Lažne trepavice

Prirodno je da svi žele visoke, lepo uvijene  trepavice. One otvaraju i osvežavaju pogled, međutim, ako upotrebimo prevelike veštačke trepavice ili previše slojeva maskare koja je već zgrudana, možemo postići potpuno suprotan efekat.

 

Tanke obrve

Danas su u modi deblje, prirodnije obrve, ali ako vam se ne sviđa trend i više volite tanje obrve, ipak budite oprezni – nemojte previše tanjiti. Tanke obrve mogu učiniti da izgledate strožije i starije, dok lepo naglašene, deblje obrve ne samo da uokviruju vaše lice, već čine i da izgledate mlađe! Koristite suptilnije boje za prirodni efekat: čak i sa tamnijim bojama kose i obrva, nemojte koristiti crnu olovku!

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Neon Shot/GettyImagesPlus