1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Idealan letnji makeup za...

Idealan letnji makeup za smeđe oči

10. јул 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Smeđe oči su najčešće na planeti i, naravno, mogu da podnesu mnogo više od mekih, zemljanih olovki za oči i senki. Hajde da vidimo kako se šminkati ako imate smeđe oči i želite da probate nešto novo ovog leta.

Prema istraživanju Medical Optical, oko 55-79% svetske populacije može se klasifikovati kao smeđooko, odnosno u pitanju je velika većina stanovništva.

Šminkeri godinama istražuju i promovišu koje tehnike nege lepote su najbolje za koju boju i nijansu očiju, tako da slika polako postaje jasnija. Samim tim se zaista možemo odmaknuti od dualnosti jednostavnog crnog ajlajnera i braonkaste zemljane olovke za oči.

Šminka za smeđe oči

„Toplina smeđih očiju može se dodatno pojačati ako se boja patlidžana pojavi u dnu trepavica. Živost i snagu našim očima može dati ako se dodatno senčenje uradi nijansama crnog vina i lososa. Važno je da maskara bude ekstra crna da bi bila u kontrastu sa već dubokim tonovima šarenice oka. Dame sa smeđim očima često imaju i smeđu kosu, tako da im veoma trendi bordo boja karmina takođe savršeno pristaje.“ – napisala je Adrienn Pall, vodeća instruktorka Nove škole šminke.

U većini međunarodnih stručnih saveta, raspon boja koje se nude smeđim očima je raznolik. Najviše se pojavljuju metalik, ljubičasta, zelena, plava i, naravno, zemljane boje. U nastavku vam pokazujemo 3 jednostavna, ali posebno spektakularna predloga šminke za smeđe oči, koje ovog leta svakako vredi isprobati!

Đminka za smeđe oči

 

1. Šminka za smeđe oči- Plava olovka na vodenoj

liniji


Ova opcija je savršena za sve smeđe oči. Posebno je upečatljiva ako je osnovni ton naše kože žućkast, jer plavičasta boja daje veoma lep kontrast, čineći je mnogo upadljivijom i upečatljivijom nego kod bilo koje druge kombinacije.

2. Šminka za smeđe oči-  Zlatni naglasak

Nanesite malo hajlajtera u ugao oka, on uvek čini celo lice svetlijim. U slučaju smeđih očiju, najpoželjnija nijansa hajlajtera je zlatno-bronzani efekat, koji je odličan izbor posebno leti.

Zaista osvetljava celo lice čak i kada se nanese na malu površinu, stvarajući svetliji, svežiji i budniji ukupni efekat.

3. Šminka za smeđe oči- smeđi ajlajner

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz)


Vredi uložiti u osnovni ajlajner koji odgovara vašoj boji očiju ili joj je veoma blizak. Precizno iscrtajte bazu trepavica, aplikatorom ili četkicom za senku po površini kapka, produžujući liniju ka spolja. Mnogo je prirodnije i manje intenzivno nego da se sve to radi sa tipičnom crnom olovkom za oči.

Ako bismo koristili dodatnu svetlu boju za smeđe oči, ali bismo otišli ​​dalje od plave, možda bi vredelo razmisliti o senci ili ajlajneru u boji fuksije.

Uparen sa srodnim bojama fuksije – crvenom, narandžastom – može se naneti na celo lice, tako da možemo biti sigurni da se ističemo.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Oleg_Ermak/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate