1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Saveti hair stručnjaka za...

Saveti hair stručnjaka za frizuru postojanu ceo dan

30. мај 2023.

| Jovana Jevtić
Ovo su saveti hair stručnjaka koji spremaju zvezde za crveni tepih. Evo šta pomaže da frizura čitavog dana bude netaknuta!

Ovi ljudi su zaduženi za frizure iz snova koje su ponele zvezde na Kanskom fesstivalu. Pročitajte koji su to saveti hair stručnjaka za frizure koje će biti netaknute čitavnog dana.

Saveti hair stručnjaka za frizuru postojanu ceo dan

Iza lepote holivudskih zvezda stoji mnogo rada. Sa jedne strane vidljivi su rezultati marljivog rada šminkera, a sa druge su oni zaduženi za kosu.  Na Kanskom festivalu frizure su uvek u prvom planu i cilj svake osobe sa crvenog tepiha je da njihova frizura traje čitavogt dana, ali i noći. Dva frizerska stručnjaka otkrili su svoje tajne.

Pedantna priprema

Prema njihovim rečima, kako se sve odigrava dan za danom i po veoma gustom rasporedu, veoma je bitno da kosa već bude oprana i osušena kako bi sve vreme bilo posvećeno pravljenju frizure. U isto vreme, ovo je ušteda vremena, ali i vrlo praktična praksa za postizanje bolje frizure.

Umetnik John Nollet, umetnički direktor kuće lepote Carita kaže da voli da nečija kosa bude negovana i oprana tog dana sa dva šamponiranja i regeneratorom. Kada je kosa tako pripremljena, on se oseća kao da radi na praznom platnu.

Nakon te pripreme, dolazi frizura. On pripremu započinje sa glatkom i sjajnom kose.

Julie Lopez, zamenica direktora centra za obuku Dessange i članica tima frizera na Kanskom filskom festivalu počinje pripremu kose uvijačem nakon ispravljanja kose četkom. Prema njenim rečima, skoro sve pripreme rade se pomoću pegle za uvijanje kako biste transformisali kosu u neku vrstu paste za modeliranje. Nakon toga se može formirati frizura kakvu želite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Nollet Paris (@johnnollet)

Punđa kao najekskluzivnija frizura na crvenom tepihu

Na svakom crvenom tepihu možemo videti punđe. U pitanju je bezvremenska frizura koja ima bezbroj varijacija – zalizane, raščupane, uz vrat, visoke. Sve ove varijacije mogu biti dobar izbor.

Ultra zaluzana i zategnuta punđa bila je hit na Kanskom festivalu 2022. godine. Julie Lopez kaže da ju je tada pravila svakoga dana. Prema mišljenju stručnjaka, ovaj trend je aktuelan i ove godine.

John Nollet objašnjava da je prošle godine pravio punđu Charlotte Casiraghi i nakon što je kosa bila oprana i osušena, uprljao je kosu proizvodima za teksturu koji spajaju pramenove i daju kosi sjaj. To je priprema kose i stil koji čini da punđa čitavog dana izgleda savršeno.

Za početak, frizer mora da raspetlja kosu četkom koja je sa jedne strane češalj, a sa druge četka. Na ovaj način hvataju se sve male dlačice koje bi se opirale. Pomoću ove četke kosa se lakše skupi u rep i tako se fiksira. Mesto gde se kosa pričvrsti držače kosu na mestu tokom čitave večeri.

Nakon toga, rep se uvija i time se dobija oblik punđe, a ukosnice ga pridržavaju. Ukosnice ne smeju da se vide i potrebno je da se stvori iluzija da ih uopšte nema i da sve stoji samo od sebe – magijom.

I za kraj, hair stručnjak kaže da malo prskanje malo laka za kosu na četku dok je još u fazi repa, ali i na samom kraju, dodaje frizuri postojanost i sigurnost.

Puštena kosa na crvenom tepihu

Pored punđe, veoma su popularne puštene frizure. Bilo da se govori o dugim, talasastim frizurama ili o ultra-glamuroznim loknma, zvezde više ne oklevaju da ostave kosu puštenu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Nollet Paris (@johnnollet)

Da bi puštena kosa delovala što lepše, frizerski stručnjaci koriste magiju nadogradnje. John Nolet kaže da nadogradnju koristi na isti način kao što bi šminker za veče stavio veštačke trepavice. U zavisnosti od frizure koju želi da pravi, on će koristiti jednu ili više nadogradnji, odnosno klipsi ili eksteznija.

U centru za obuku Dessange  klipse su takođe od velike pomoći. Julie tvrdi da ih uglavnom zvezde donose same jer najbolje poznaju svoju kosu. Takođe, ona kaže da ih koriste puštene za volumen i dužinu jer omogućavaju da kosa izgleda gušće.

Koje frizure treba izbegavati u ovakvim prilikama?

Greške se ne dešavaju samo u vezi sa šminkom i odećom. Vrlo često greške se dogode u frizuri. Kada želite da vam kosa deluje glamurozno mogu se desiti grške u vidu preteranog uvijanja ili prevelikog intenziteta lokni ili frizure na pogrešnom mestu.

Na primer, kada je nečija glava izdužena, ako se punđa pravi previše visoko, onda će to još više izdužiti lice. Prava je greška ne znati kako da se frizura prilagodi obliku lica.

Generalno, najbolje je ne rizikovati kada su u pitanju važne prilike. Ne treba pokušavati sa frizurama koje osoba nikada nije nosila ili probala da nosi. Veoma je bitno da se pored glamurozne frizure vi i dalje osećate udobno.  Zbog toga su glavni saveti hair stručnjaka koji imaju iskustvo sa pripremom frizure za crveni tepih da na prvom mestu budu jednostavnost i suptilnost jer je to ono što najbolje pristaje crvenom tepihu, ali i drugim svečanim prilikama.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: Andreas Rentz / Staff/Getty Images Entertainment, Vittorio Zunino Celotto / Staff/Getty Images Entertainment

Nastavite da čitate