1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Rutina nege protiv umorne...

Rutina nege protiv umorne kože: Osvežite vaš izgled

13. јул 2023.

| Snežana Vranić
Ovi saveti će vam pomoći da održavate vašu kožu čistom i svežom.

Stres, kratke noći i neuravnotežena ishrana čine da naša koža bude bleda i sa podočnjacima. Međutim, rutina nege protiv umorne kože će vam pomoći da osvežite vaš izgled.

Rutina nege protiv umorne kože: Jednostavni saveti koji će vam pomoći

Koža nije uvek u savršenoj formi, a za to možete zahvaliti stresu, umoru, zagađenju i lošim navikama u ishrani. Koža zbog toga deluje umorno, a to nije ono što želimo. Ovih nekoliko koraka nam može pomoći da se izborimo sa ovim problemom.

Nemojte preskakati skidanje šminke

Nakon neprospavanih noći, naše ćelije su okupane toksinima. Ukoliko ste pili i alkohol, krvni sudovi postaju porozni, a limfni sistem trom. Ovo će rezultirati katastrofalno po vas. Naime, posledice su loše ćelijsko disanje kože i zagrantovani siv ten sledećeg jutra.  „Da bismo obnovili epidermis i vratili unutrašnju ravnotežu, ništa nije bolje od čišćenja vodom, koja će istovremeno osvežiti i umiriti“, objašnjava Lionel de Benetti, direktor istraživanja u Clarins-u.

Šta treba da uradite: Navlažite lice, nanesite nežno sredstvo za uklanjanje šminke bez sapuna i isperite vodom.

Samomasaža kože

Odmah nakon skidanja šminke, na suvoj koži uradite nekoliko drenažnih manevara kako biste olakšali prodor proizvoda za negu koje nanosite. Dovoljno je samo nekoliko minuta.

Šta treba da uradite: Stavite ruke na lice, povucite kožu sa lica i potom je lagano vratite na mesto. Uradite ovo na obrazima, čelu i bradi. Ponovite tri puta u svakoj zoni. Što se tiče predela oko očiju, napravite snažan pritisak na očne kapke sa ravnim dlanom.

Rutina nege protiv umorne kože: Regenerišite

kožu

Ukoliko odete na spavanje bez ičega na licu, to znači da se prepustili tkivima da se sami brinu o slobodnim radikalima koji nastavljaju da prave pustoš potpuno nekažnjeno.„Morate da promovišete proces regeneracije kože pomažući ćelijama da se otarase svog otpada“, kaže dr Daniel Maes, potpredsednik za istraživanje i razvoj u Estée Lauder. Tokom ove aktivnosti, temperatura kože se povećava, a to dovodi do topljenja lipida i isušivanja kože. Zbog toga je neophodno hraniti i hidratizirati lice.

Šta treba da uradite: Stavite noćnu kremu ili dobru hidratantnu kremu uz 2 ili 3 kapi regenerirajućeg seruma.

Rutina nege protiv umorne kože: Jutarnji koraci

Kada ustanete, poprskajte lice nekoliko puta toplom, zatim hladnom vodom pre nego što ga obrišete peškirom. Pustite lice da se odmori 10 minuta. Zatim prebrišite lice toplom vlažnom krpom da biste otvorili pore i aktivirali mikrocirkulaciju krvi. Potom obrišete lice, isperete mlakom vodom i nanesete losion za lice bez alkohola.

Nega kože oko očiju

Briga o koži oko očiju je podjednako važna. Ovaj deo lica je veoma osetljiv, pa budite nežni ako želite da izbegnete podočnjake, otoke i bore.

Šta treba da uradite: Stavite dve male kašike od nerđajućeg čelika pravo iz frižidera na očne kapke na nekoliko sekundi. Istapkajte nekoliko puta i potome nežno obrišite ovo područje.

Dakle, ova rutina ne zahteva mnogo truda, a veoma je jednostavna. Učiniće vašu kožu svežijom i mlađom, pa zašto da ne pokušate?

Izvor slike: Prostock-Studio/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate