1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Rumenilo za nokte je...

Rumenilo za nokte je novi hit manikir trend!

19. април 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Korejskog porekla, rumenilo za nokte manikir je koji sve više zavodi ljubitelje sjajnih i šarenih noktiju. Njegova posebnost? Da biste to postigli, morate koristiti... pa rumenilo. Saznajte kako da usvojite ovaj trend ovoga leta.

Elegantni i šareni, rumeni nokti nas zavode ovog proleća i leta. Ideja? Koristite omiljeno ružičasto rumenilo da ukrasite svaki naš nokat. Minimalistički trend koji je vrlo jednostavan za postizanje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Leanne | Nail Artist & Educator ◡̈ (@leannehaycock_)

Šta je rumenilo za nokte?

Savršena mešavina između aura i „glazirana krofna“ noktiju, rumenilo za nokte kombinuje sjaj i boju. Poput rumenila za obraze, ovaj manikir se sastoji od stavljanja dodira roze nijanse na sredinu nokta za sjajni efekat.

Poreklom iz Koreje, ovaj trend nije tako nov. Pojavio se pre nekoliko godina kada su korejski manikiri počeli da koriste šminku na noktima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели the nailologist🫶🌸🦋🌈✨ (@thenaillologist)

S druge strane, na društvenim mrežama manikir je poslednjih meseci doživeo pravi oživljavanje popularnosti. #blushnails hashtag ima preko 50 miliona pregleda na TikTok-u. Na platformi, kreatori sadržaja otkrivaju kako koriste svoje omiljeno rumenilo za ukrašavanje noktiju. A ako su ovi video snimci toliko popularni, to je zato što je relativno jednostavno napraviti ovaj trendi manikir kod kuće.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели BLOOM (@bloomcentro)

Kako napraviti rumenilo za nokte?

Da biste napravili rumenilo za nokte, morate se opremiti osnovnom bazom, nude lakom, veoma ružičastim rumenilom i providnim završnim premazom.

Na čiste i podrezane nokte nanesite osnovni premaz. Pustite da se osuši. Zatim nanesite jedan do dva tanka sloja nude laka za nokte, ostavite da se dobro osuši između svakog sloja. Uz pomoć fine četkice, pospite malo rumenila u sredinu svakog nokta. Ideja ovde je da nijansa izbledi kako se približavate ivicama noktiju kako biste stvorili ombre efekat.

Završite manikir nanošenjem sloja završnog premaza koji će doneti ultrasjajnu stranu. A za nokte koji su neobični, možete koristiti i male ukrasne elemente (bisere, štras…).

@nailsbyalsn blush nails tutorial („• ᴗ •„) #blushnails #koreannails #koreannailart #nailinspo #chanel #nails ♬ suara asli – Sadvibes🥀

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: marigo20/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate