1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Ravan stomak: Vežbe disanja...

Ravan stomak: Vežbe disanja za vitak struk

12. јун 2023.

| Ranka Bulatović
Ne tvrdimo da ćete preko noći dobiti pločice na stomaku, ali je sigurno da će za samo nedelju dana stomak biti znatno ravniji, a struk tanji ako budete praktikovali specijalne vežbe disanja 

Svi želimo ravan stomak. I, ako je moguće, da se ne mučimo mnogo. Idealno bi bilo kad bismo mogle da oblikujemo struk bez napornih trbušnjaka. Pa, imamo dobru vest. Abdominalni vakuum je veoma jednostavan način da kontrolisanim disanjem postignete trbušnjake svojih snova. Veoma efikasna vežba za ravan stomak razvijena je 1970-ih koristeći izometrijski trening. Efekat je vidljiv već za 1 nedelju. A za 3 nedelje možete postići  spektakularne rezultate sa samo 5 minuta vežbanja dnevno.

Ravan stomak bez muke

Abdominalni vakum je efikasna fitnes tehnika u kojoj se aktiviraju mišići stomaka. Vežba disanja razvijena 70-ih godina prošlog veka korišćenjem izometrijskog treninga. Pomaže da se oslobodite sala između tkiva, što je takođe važno sa zdravstvene tačke gledišta. Efekat je vidljiv već za 1 nedelju, ali za 3 nedelje možete postići spektakularne rezultate za samo 5 minuta vežbanja dnevno.

Naravno, za najspektakularnije rezultate i ravan stomak neophodno je piti puno vode, jesti izbalansiranu, kvalitetnu hranu bogatu vlaknima i povrćem, kako bi se procenat telesne masti uopšte smanjio. Ako pravilno izvodite vežbe disanja za ravan stomak, neće samo imati zategnut struk. Istovremeno će se poboljšati i stabilnost kičme, jer se jačaju i leđni mišići. Na taj način se smanjuje bol u donjem delu leđa i poboljšava džanje tela.

Pravilno istezanje leđa: Vežbe koje vam mogu pomoći

Izvor vesti: https://marieclaire.hu

Izvor slike: Arsenii Palivoda/gettyimages.co.uk