1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Pirinač od karfiola: Idealno...

Pirinač od karfiola: Idealno jelo za keto dijete

27. април 2023.

| Hana Dunđerov
Recept je jednostavan i pomaže da izgubite težinu!

Pirinač od karfiola, izuzetno je popularno jelo u fitnes krugovima.  Izgled ove vrste „pirinča“ je sličan belom pirinču. Osim toga, bogate je teksture, niskokaloričan i punog ukusa.

Kako se pravi pirinač od karfiola?

Pirinač od karfiola se zapravo pravi tako što se karfiol secka na zrna veličine belog pirinča, a zatim se kuva na različite načine. Obično nakon pripreme zaista i izgleda kao pirinač, pa je tako i dobio ime.

Prednosti pirinča od karfiola: pun stomak, malo kalorija

Razlog zašto je karfiol pirinač atraktivan je taj što karfiol ima malo kalorija, može pomoći u gubitku težine i bogat je folnom kiselinom i vitaminom C. Dakle,  bogat je hranljivim sadržajem i osećate se sito nakon što pojedete više od pola činije. Nije teško ni za pripremu, pa je ovo jelo veoma traženo.

Još jedna atraktivna tačka je to što se lako pravi. Može se iseckati ručno, a može i ručnim miskerom, blenderom, rendalicom…. Napravite malo više odjednom i sačuvajte, biće vam zgodnije za kuvanje sledeći put.

Recept za pirinač od karfiola

Postoji mnogo načina da se pripremi pirinač od karfiola. Možete ga jednostavno pržiti sa malo ulja ili ga pomešati sarazmućenim jajima da dodate teksturu; ako vam se sviđa, jednostavno ga tretirajte kao običan i pirinač i skuvajte. Možete mu dodati drugo povrće, morske plodove…

Nedostaci pirinča od karfiola

Međutim, pojedini nutricionisti su istakli da će česti obroci i dugotrajna zamena skroba povrćem izazvati vrtoglavicu i slabost, pa bi  trebalo da budete umereni.

Izvor slike: Gingagi/GettyImagesPlus