1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Parfem kao lični pečat:...

Parfem kao lični pečat: Kako da pronađete svoj prepoznatljivi miris?

03. јун 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Ako želite da imate prepoznatljivu aromu zbog koje se znaju da je to baš vaš parfem, na pravom ste mestu.

Poznato je da šminka koju koristite, frizura i odeća mnogo govore o vama i vašoj ličnosti. Ali to se može videti golim okom, na primer odelo i crveni ruž osnažuju, dok su mirisi suptilniji i intimniji način da pokažete kakva ste osoba ili kakva osoba želite da budete.

Pored toga, aroma sa kojom se identifikujete je podsvesni način na koji vas drugi percipiraju ili pamte. Za vas to može biti način da odredite kakav dan želite da imate ili kakvo raspoloženje želite da donesete.

Odabir mirisa koji vas identifikuje može potrajati, posebno ako postanete svesni bezbroj opcija koje postoje na tržištu. Ali možete da pojednostavite svoju rutinu tako što ćete nabaviti minimalističku kolekciju mirisa.

Iz tog razloga, ako želite da ostavite po strani biranje savršenog mirisa i više volite da imate jedan ili dva ekskluzivna mirisa koje ćete koristiti iznova i iznova, nastavite da čitate.

Parfem kao lični pečat

 

Razumeti ovo je slično kao da identifikujete muzičke žanrove, na primer, pop, rok, pank… I u parfemima, između ostalog, postoje cvetne, sveže, drvene arome. Naravno, postoje parfemi koji pripadaju više od jedne porodice mirisa.

Ako ste u potrazi za ženstvenim i zrelim parfemom, idealna opcija su vam cvetni mirisi, ako želite topao i senzualan dodir, bolje je da pribegnete začinskim aromama, drvene esencije su zemljane i muževne, a sveži i lagani parfemi su obično citrusni.

Ali u stvarnosti, svaki parfem kombinuje note i akorde na jedinstven način, što znači da iako ima vodeći miris, može imati i druge sastojke koji stvaraju mirisni koktel.

Parfem kao lični pečat i trendovi mirisa

Trenutno, aroma koja je u usponu je mača, ali moda dolazi i odlazi, pa iako vam saznanje o tome koji je miris u modi može pomoći da odaberete svoj parfem, uvek je bolje verovati sopstvenim instinktima i onome šta vam zaista odgovara. Izaberite onu aromu sa kojom se osećate poistovećeni, jer je ona ta koja će vas okarakterisati.

Takođe morate biti oprezni sa kultnim klasicima. Svi volimo Dolce & Gabbana Light Blue parfem, ali ne možete dozvoliti da vam ekscentričnosti pomute rasuđivanje. Iako su to mirisi koji su izdržali test vremena i koji će nastaviti da vladaju, važno je da sebi date priliku da otkrijete i druge mirise koje ste odabrali.

Parfemi imaju različit miris za svaku osobu zbog naše jedinstvene hemije kože, tako da miris koji osećate na uzorku papira nije isti kao na vašoj koži.

Preporučujemo vam da uzmete uzorak mirisa i da ga nosite oko nedelju dana. Idealno je da pokušate više od jednog pre nego što donesete odluku.

Parfem kao lični pečat i trendovi mirisa- Morate razmisliti o tome kako želite da se osećate

Želite da izgledate slatko, seksi, smelo, ključ je da razmišljate o svom „idealnom ja“- parfem koji odaberete mora da pokaže ko ste i ko želite da budete.

Kada odete u kupovinu i vidite da piše parfemska voda, toaletna voda i drugo, važno je da znate po čemu se razlikuju pre nego što krenete u kupovinu, ovi nazivi se odnose na koncentraciju mirisa, koja određuje njegovu dugotrajnost i cenu. prodaju javnosti.

Eau fraiche sadrži između jedan i tri procenta koncentrovanog parfemskog ulja i traje otprilike jedan sat. Eau de cologne (kolonska voda) ima dva do šest posto ulja i može trajati do dva sata. Toaletna voda ima između pet i 15 odsto ulja i traje oko tri sata. Parfemska voda sadrži 15 do 20 posto ulja i traje pet do osam sati. A čisti parfem ima između 15 i 40 posto ulja i traje do 24 sata.

Izvor vesti: marieclaire.perfil.com

Izvor slike: White Bear Studio/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate