1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Ombre kosa: Svetlosni efekat...

Ombre kosa: Svetlosni efekat različitih boja

07. фебруар 2023.

| Snežana Vranić
Nema mnogo muke oko održavanja, a vaša kosa izgleda odlično koju god frizuru da napravite. 

Ombre kosa je vrlo efektna i moćna jer ostavlja svetlosni efekat na pramenovima. Obično budu u pitanju kontrastne boje, pa kosa izgleda kao da je obasjavaju zraci sunca.

Šta je ombre kosa?

Ombre je tehnika koja se igra sa senkama i nijansama boja kako bi dala kosi karakterističan izgled. Tačnije, radi se o progresivnom posvetljenju kose koje uglavnom počinje od polovine dužine kose, ali se prelaz može praviti na razne načine. Tako na primer prelaz može biti sa unutrašnjeg sloja kose ka spoljašnjem i obrnuto. Ovi prelazi su skoro uvek nepravilneg oblika.

 

Nijanse i boje za ombre kosu

Što se tiče boja koje se koriste u ovoj tehnici, odluka je na vama. Možete jednostavno samo da posvetlite određeni deo kose, a možete i da ofarbate kosu u neku drugu boju u zavisnosti od efekta koji želite da postignete. Takođe, ne postoji pravilo da ombre kosa mora da ide od tamnijeg ka svetlijem ili obrnuto. Dakle, sav izbor je na vama!

Za koji tip kose je ombre?

Ombre kosa je moguća na svim tipovima kose. Dakle, svejedno da li imate svetlu ili tamnu kosu, ombre će izgledati sjajno. Naravno, preporučeno je da se ne radi na oštećenu kosu, naročito ako je potrebno da se dodatno izbeljuje. Ukoliko imate pramenove sede kose, njih je potrebno ofarbati pre nego što se nastavi sa daljim procesom kako biste izgled koji želite. Takođe, ombre kosa ima bolji efekat na dugoj kosi.

 

Ombre kosa: Održavanje

Sama izrada ombre kose traje najmanje dva sata, ali održavanje ombre kose je vrlo jednostavno. Dovoljno je da jednom ili dva puta godišnje odete u salon. Ako vam se pojavljuju sede, onda možete otići nešto češće, ali to je sve. Kod kuće je dovoljno da kosu pre pranja nahranite uljem ili maskom za obnovu kose i držite 10 minuta. Potom perete kosu sa šamponom koji vam odgovara. Ako koristite peglu za kosu ili slične zagrejane uređaje, onda je važno da pre upotrebe zaštitite vlakna sa termo-zaštitnim proizvodima.

Ombre kosa je trend koji je popularan već godinama i to sa razlogom. Nema mnogo muke oko održavanja, a vaša kosa izgleda odlično koju god frizuru da napravite.

Izvor vesti: www.marieclaire.fr

Izvor slike: Bryan Bedder/GettyImagesEntertainment, Frazer Harrison /GettyImagesEntertainment