1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Ako želite da mirišete...

Ako želite da mirišete drugačije od svih ove jeseni: Parfemi za samouverenu ženu

20. септембар 2023.

| Stana Luković
Niche parfemi za samouverenu ženu

Ako ne želite da mirišete isto kao i svi ostali, onda je vreme da ove jeseni na sebi ponesete „niche“ parfeme za koje verovatno niste ni čuli, a koji će ostaviti i te kakav utisak.

Izvan sveta široko dostupnih parfema, međutim, vredi pogledati i mirise manjih, nezavisnih parfemskih kuća kojih nema u tradicionalnim prodavnicama parfema i drogerijama.

Koliki je rok trajanja parfema?

Jedinstvenost, kvalitet i inovacije igraju važnu ulogu u niche mirisima, koji su generalno skuplji i proizvode se u ograničenim količinama. Popularnost ovih manjih igrača na tržištu parfema raste, čak i ako njihova imena nisu u javnosti.

“Niche” parfemi predstvaljaju proizvode, koje niko drugi na tržištu ne može da ponudi. Nije ih moguće pronaći u parfimerijama, jer su ih proizvodile i još uvek proizvode manje parfemske kuće čiji parfimeri uživaju potpunu umetničku slobodu i mogućnost da eksperimentišu posebnim i dragocenim sastojcima. Danas ih proizvode ekskluzivne parfemske kuće i proizvode se u manjim količinama, zbog čega su dostupni isključivo onima najistančanijeg ukusa. Niche parfemi mogu se isključivo opisati kao jedinstveni i drugačiji.

Urednica britanske Marie Claire  Tori Crofter, mapirala je svet niche parfema izvan komercijalnog seta velikih klasika i sastavila listu od stotina parfema za koje smatra da su posebno „nosivi“, koja uključuje dragulje niche parfema iz veoma specijalni proizvođači parfema, piše marieclaire.co.uk.

Stižu impresivni, profesionalno razvijeni mirisi za koje najverovatnije niste čuli ni vi ni okolina.

Ovu neki od najboljih:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by To The Fairest (@tothefairestlondon)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alûstre Official (@alustre_official)

Izvor slike: Photo by Beautinow Niche Perfume on Unsp

Nastavite da čitate