1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Mikro francuski manikir: Minimalistički...

Mikro francuski manikir: Minimalistički nokti su u trendu!

08. фебруар 2023.

| Snežana Vranić
Mikro francuski manikir su pravi predstavnici minimalističkog trenda koji moramo da ispratimo

Novi trendovi nalažu da su minimalistički nokti ono što nam treba. Mikro francuski manikir su pravi predstavnici ovog trenda. Kako oni izgledaju?

Šta je mikro francuski manikir?

Mikro francuski manikir je zapravo revidirana verzija klasičnog francuskog manikira. Dakle poenta je da umesto debele linije na vrhovima prstiju imate ultra tanku liniju.  Ova minimalistička crta je upravo ono što francuski manikir vraća u trend, samo u malo drugačijem obliku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CND BENELUX (@cndbenelux)

 

Kako napraviti mikro francuski manikir?

 

Sjajno je što mikro francuski manikir sjajno stoji na svim oblicima noktiju. Čak i ako imate ultra kratke nokte, ovaj manikir će fantastično izgledati na njima. Zbog minimalizma koji su odlika ovog manikira, veoma je važno da ste odradili dobru pripremu noktiju. Dakle, nega zanoktica i zaštitna podloga su neophodni.

Najbolje bi bilo da za podlogu mikro francuskog manikira odaberete bež ili blago roze lak. Za klasični mikro francuski manikir odaberite beli lak. Međutim, ako želite nešto hrabrije možete odabrati bilo koju boju, svetlucavi ili čak i metalik lak.

Najteže je iscrtati tanku liniju na kraju nokta. Da biste to postigli najbolje bi bilo stavite kap izabrane boje na paletu. Uzmete alat za dotiranje ili odgovarajuću tanku četkicu i oprezno nanosite boju na nokat, pomerajući alat levo desno. Međutim, ako linija ne ispadne savršeno, nemojte ispravljati. Skinite lakove i počnite proces ispočetka.

…ili jednostavno otiđite kod manikira

Ukoliko nemate mnogo strpljenja ili mirnu ruku, najbolje bi ipak bilo da odete kod manikira. Mikro francuski nokti izgledaju sjajno, ali samo ako su urađeni savršeno. Minimalizam ovog manikira ga uslovljava na savršenost. Takođe, dobro razmislite koje boje želite da iskombinujete. Manikir vam neće oprostiti ako potroši mnogo vremena da bi vam savršeno uradio mikro francuski manikir, a vama se na kraju ne sviđa.

Sve u svemu, ako volite otmenost i eleganciju, ne bojte se da isprobate. Ako vam ne ide, prepustite vaše nokte profesionalcima. Sigurno nećete zažaliti.

Izvor vesti: www.marieclaire.fr

Izvor slike: Bogdan Kovenkin/iStock/Getty Images Plus via Getty Images Plus