1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Medna usta: makeup stil...

Medna usta: makeup stil koji će trajati

21. август 2023.

| Hana Dunđerov
Sjajna, zlata usta - evo kako

Medna usta su sjajna onoliko koliko sjajno zvuče. Sijaju, zlatna su i nimalo se ne lepe.  Ovo je definitivno trend koji će trajati.

Medna usta kao makeup trend

Polako, ali sigurno, do kraja godine prolazićemo kroz sve glavne boje Pantone skale boja sa novim trendovima lepote koji će se redovno pojavljivati. Posle šminke boje bele kafe i izleta u boju jagode zahvaljujući Hailey Biere, sada dolazimo sa trendom koji imitira zlatni sjaj i blistavi efekat meda. Popularna moda poznata kao šminka za medene usne je preuzela TikTok poslednjih nedelja, jasno pokazujući da će šminka zasnovana na bojama hrane i pića doživeti pravi procvat 2023. Pod heštegom #honeylips, skoro 3 miliona ljudi je pogledalo novi trend šminke.

 

Mnogo sjaja, bez lepljivosti

Eva Larosa „beauty creator“ (da, trebalo bi da se upoznamo sa ovim pojmom, jer sve češće možemo naići na njega na društvenim medijima),  stvorila je ovaj trend. Naravno, lepljiva, medena tekstura nije preneta u praksu šminkanja,preuzete su samo blistavo zlatna boja i sjaj.

@evalarosaxo this is perfect for summer🌞 #liphacks #lipsmakeup #makeuptutorial #makeup #honeylips ♬ Billie bossa nova X west coast lostten4ever – ved

Kao postići medne usne?

Uverite se da su vaše usne dobro hidrirane, jer ova šminka za usne (takođe) izgleda dobro samo na mekoj i zdravoj podlozi. Zato ih dobro pripremite, ako je potrebno, čak uradite i piling.

Umesto boje koristite omiljeni zlatni pigment ili senku. Preporučljivo je da ga nanesete na sredinu usana četkom ili vrhovima prstiju, koncentrišući se uglavnom na područje ispod Kupidonovog uka i na centar donje usne. A ako želite da malo pojačate konačni rezultat boje za usne, koristite sunđer aplikator da nanesete zlatnu senku na površinu usana.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: looking2thesky/iStock/GettyImagesPlus