1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Makeup trend 2023: 3...

Makeup trend 2023: 3 nijanse karmina viđene na pistama najvećih modnih kuća!

02. април 2023.

| Hana Dunđerov
Izaberite onaj koji vam odgovara

Ovog proleća na modnim pistama velikih modnih kuća pojavila su se tri različita stila makeupa za usne. U zavisnosti od toga koliko želite da istaknete svoje usne, možete odabrati jači ili mekši dizajn.

Cherrylips

Ovaj trend slavi crvenu boju. Baršunasta mat i staklena tekstura su moderne. Za one koji cene dugotrajan efekat, preporučuje se mat finiš. Ovi proizvodi bolje prijanjaju na usne – posebno ako prethodno koristite prajmer za usne. A svetla, sjajna tekstura je odlično rešenje da se izbegne osećaj suvih, zategnutih usana. Efekat sjaja takođe optički povećava naše usne.

 

Baršunasta breskva

Boja breskve je izuzetno ženstvena i istovremeno mnogo diskretnija boja od crvene, tako da može biti element bilo poslovne šminke ili prelepe dnevne šminke. Sa ovim trendom, snažna kontura se može izostaviti, a za one koji vole da eksperimentišu, stvorene su takozvane istrošene boje za usne. Ovo se može uraditi sa korektorom koji se lagano nanosi na konturu usta. Ovakav dizajn rezultira svojevrsnim fresko efektom, pa se možemo prisetiti i ideala lepote iz prošlosti.

Usne 90-ih

Smeđi ruž za usne, koji je bio ogromanhit  90-ih, ove godine ponovo diže talase. Svako treba da proba ovu boju za usne sa ombre efektom – sa nekim sjajem – jer proizvodi izuzetno spektakularan efekat. Pored toga, zemljana paleta boja je neutralna, tako da se lako može upariti sa svime, bilo da je u pitanju odeća ili pribor.

 

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: deniskomarov/gettyimagesplus

Nastavite da čitate