1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Mačje oči vrebaju sa...

Mačje oči vrebaju sa svih strana: Omiljena mejkap tehnika u sezoni praznika

29. децембар 2023.

| Snežana Ilić
OTutorijal za diskretni novogodišnji cat's eye look

Mejkap trendovi dolaze i prolaze, ali jedan je uvek tu – mačje oči. Cat’s eye tehnika ističe oči i crte lica čineći iz senzualnijim i glamuroznijim, a zahvaljujući njoj naš look dobija malu dozu misterioznosti i sasvim novi smisao.

Godinama smo se mučile da izvučemo preciznu liniju, uverene da samo profesionalni šminkeri nemaju problema s tim.

No, proces je danas daleko jednostavniji – očas posla možete da se pretvorite u divlju mačku koja samo što nije skočila na plen.

Šminka zbog koje izgledate starije: 5 mejkap trikova sa kojima treba biti oprezan

Pošto smo ušli u sezonu praznika, kada ovaj trend bukne u svoj svojoj popularnosti, otkrićemo vam nekoliko malih tajni velikih majstora šminke.

Pre svega, potrebna vam je mirna ruka. Sve što treba da uradite je da uzmete crni ajlajner (ili koju nijansu želite, ali najčešće je crna) i da pratite linije gornjeg i donjeg kapka.

Pred kraj crtanja ih malo podignite na gore. Gornja linija deblja, donja tanja. To je klasičan metod.

Pre svega toga na oči se nanosi senka. Ako niste vešti sa ajlajnerom, probajte sa olovkom. A onda je na redu maskara. Vizažistikinja Ajris Lou tvrdi da je to, zapravo, najvažniji deo procesa jer celom look-u daje štimung.

Nemojte da preterujete sa maskarom, kaže Ajris. Dovoljan je jedan potez četkicom preko trepavica, s tim što ćete one bliže spoljnoj strani oka preći bar još jednom.

Savršen praznični mejkap po savetu Tamare Ćosić

Na kraju, finom četkicom ili prstom nežno pređite preko zakrivljene linije gornjeg kapka, dijagonalno prema dole, kako bi u tom trouglastom prostoru ostala senka.

Ne preterujte sa šljokicama ako se odlučite za mačkastu varijantu, poručuje šminkerka. Ostatak mejkapa treba da bude suptilan, kako bi oči došle do izražaja.

Izvor slike: Freestocks/Unsplash