1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Lasersko uklanjanje dlaka: Nega...

Lasersko uklanjanje dlaka: Nega pre i posle

10. фебруар 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Spremni da se opustite i oprostite se od svih onih dlačica koje vas muče? Pošto lasersko uklanjanje  predstavlja trajno uklanja dlačica, ne dolazi u obzir da počnete olako. Stoga, pratite uputstva!

Neugledne dlake na obrazima i bradi, pojava dlačica iznad usana, izrastanje ispod pazuha dostojno žileta… Ovi nepoželjni pratioci nam često uništavaju život! Dakle, uklanjamo ih pincetom, kremom za depilaciju, vrućim voskom ili čak našim električnim depilatorom…

Potrebno je vreme, a ne samo to, da budemo iskreni, posebno kada je teško pogoditi najbolje sredstvo depilacije. Zašto se ne kladiti na efikasan i bezbolan metod? Sve ove male nevolje svakodnevnog života mogu se izbrisati sa nekoliko sesija u estetskom salonu. Lasersko uklanjanje dlaka je trajno uklanjanje dlačica na telu!

Za razliku od depilacije koja koristi tehniku pulsnog svetla, tehnika laserskog uklanjanja dlaka deluje progresivno i deluje na dlačice tako što ih, zahvaljujući snopu, zagreva na tako visoku temperaturu  da se potpuno raspadaju. Ne ustručavamo se da dobijemo dobre informacije pre nego što krenemo usalon, posebno zato što je važno da uzmete u obzir tip kože. Jer zaista, između depilacije tamnije kože i svetlije kože, guste i fine dlake, laserski tretman neće biti isti.

 

Lasersko uklanjanje dlaka: Kako se pripremiti?

Ako broj potrebnih sesija varira u zavisnosti od oblasti odnosno dela tela, starosti, genetike, hormonalnih faktora, postoje i određena pravila koja važe za sve kako bi lasersko uklanjanje bilo što efikasnije. Jer ne, jedan tretman nije dovoljan.

Na kozmetičaru će, nakon pregleda, biti da definiše broj tretmana koje treba obaviti pre potpunog uklanjanja dlačica. A da biste se pojavili leti u kupaćem kostimu bez dlačica, od zime morate da brinete o tome. Zaista, kada koža više nije preplanula, treba započeti lasersko uklanjanje dlaka. Naime, kada je koža veoma čista, laser lakše detektuje dlake i kontraste kože. Zatim, centri za estetsku medicinu savetuju da pre tretmana, pustite dlačice da rastu mesec dana.

 

Kako funkcioniše lasersko uklanjanje dlaka?

Jednostavno rečeno, boja dlake (melanin) će apsorbovati lasersku svetlost. Dlaka će se zatim postepeno zagrevati, sve dok se koren dlake potpuno ne uništi. Postoji nekoliko uređaja za lasersko uklanjanje dlaka kojima su opremljene estetske klinike.

Obično nude veoma popularan sistem prisilnog hladnog vazduha u zavisnosti od osetljivosti područja koja se tretiraju, ali i od obima površine koja se depilira:

Clarity laser je prilično svestran uređaj u pogledu područja koja se tretiraju, ali i obima površine koja se depilira. Njegov sistem prisilnog hladnog vazduha je veoma popularan.

Aleksandrit laser je pogodan za uklanjanje dlačica samo na svetlijoj koži. Takođe može da leči urasle dlake, poremećaje pigmentacije ili čak i za uklanjanje tetovaža.

Iag laser je laserski tretman impulsne energije. Pogodan je za depilaciju tamnije kože, ali se može koristiti i na svim fototipovima u drugim oblastima kao što su uklanjanje tetovaža, tretman bora ili čak varikoziteta (očigledne vene na licu)

Lasersko uklanjanje dlaka: Šta treba uraditi nakon prvog tretmana?

Nakon prve sesije u salonu, koža može biti crvena i blago iritirana, bez obzira na depiliranu oblast (pazuha, klasična bikini linija ili uklanjanje dlačica na licu). Ako se na kraju sesije uglavnom nanosi umirujuća krema, možete koristiti i kremu za lečenje. Zatim čekamo 1 mesec pre sledeće sesije, izbegavajući izlaganje UV zracima (na suncu ili u solarijumu) ili odlazak u bazen nedelju dana. Generalno je potrebno od 5 do 6 sesija za uklanjanje veoma tamne i guste dlake, dok za plavu i finu dlaku će možda trebati manje tretmana. Iako je preporučljivo da uradite 1 tretman svake godine da biste uklonili nekoliko izolovanih dlačica koje ponovo izrastu, budite sigurni: povratak na prvobitnu maljavost je nemoguć!

Lasersko uklanjanje dlaka: Na koje delove tela se preporučuje?

Neki estetski centri nude lasersko uklanjanje dlaka na licu, poput brkova i brade, ali i na drugim delovima tela. Ako vam smetaju dlake ispod pazuha, na nogama, rukama ili bikini zoni, saloni mogu da naprave čuda, u zavisnosti od vrste uklanjanja dlačica. Za nekoliko sesija vaša koža će povratiti nekadašnju mekoću, bez rizika od ponovnog rasta, bez bola i bez uticaja na zdravlje!

 

Izvor vesti: maireclaire.fr

Izvor slike: photographer/iStock/Getty Images Plus via Getty Images