1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Lagana letnja šminka: Sve...

Lagana letnja šminka: Sve što vam treba je dobar karmin

23. јул 2023.

| Ranka Bulatović
Nastavite da čitate

Savršena lagana letnja šminka podrazumeva dobar karmin. Samo odaberite kvalitetne karmine koji sadrže negujuća ulja i daju divan satenski finiš.

Malo maskare i rumenila i spremne ste i za dnenvu i za večernju varijantu. A možete i bez toga. Dobar karmin, ako odaberet pravu nijansu koja vam najbolje stoji, beće sasvim dovoljan da privučete pažnju.

Možda vam u prvi mah neće delovati tako ako ste navikli na kompletnu šminku, ali dajte mu šansu. Treba samo da se naviknete na novi look. A i koža će vam biti zahvalana. Treba i ona malo da se odmori od teške šminke. Naročito leti.

Lagana letnja šminka: Koji karmin odabrati

Živela prirodnost

Nude nijanse karmina su prelepe i svi ih volimo. Uvek birajte kvalitetne karmine koji ne samo što boje, već i neguju usne. U prodaji se mogu naći karmini obogaćeni biljnim uljima i voskovima koji štite usne od isušivanja. Nude ruž poput ovog odlično se kombinuje s bronzerom.

Karmin koji svima privlači pažnju

Bordo karmin ne može ostati nezapažen. Deluje tako moćno i zavodljivo. Birajte ruž koji ostavlja satenski finiš koji svetluca i savršeno ističe usne. Ova šminka je, na primer, savršena za noć. Malo ovog karmina možete četkicom naneti na obraze, da upotpunite makeup.

Pojačajte boju

Leto je savršeno vreme za eksperimentisanje sa šminkom. Jarko ružičasta boja karmina tako dobro stoji na preplanulom, negovanom licu. I deluje tako senzualno. Odličnan je i bez imalo šminke.

Lagana letnja šminka: Dama u crvenom

Ko bi odoleo dobrom crvenom karminu…  Konkretno ova nijansa podseća, između ostalog, na buntovno crvene usne iz 1920-ih. Ova bordo crvena boja je uvek siguran hit. Možete da ocrtate usne ako želite da im date više vizuelnog volumena. I, kao što vidite, sjajni ruž mnogo bolje stoji s minimalnom šminkom nego mat. Na preplanuloj, blistavoj koži naročito dolazi do izražaja. Samo odaberite kvalitetan i postojan ruž.

Izvor vesti: marie-claire.es

Izvor slike: NeonShot/gettyimages.co.uk