1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Koktel maskara: Novi beauty...

Koktel maskara: Novi beauty trend koji obara sa nogu

04. фебруар 2023.

| Snežana Vranić
Koktel maskara je idealna za spektakularan izgled

Maskara je skoro obavezni deo naše svakodnevne šminke. Međutim, prema najnovijem trendu, efekat maskare se može poboljšati ako pomešate pojedinačne maskare.  Jackie Piccola (Džeki Pikola), šminkerka iz Njujorka, objasnila je šta znači koktel maskara.

 

Koktel maskara: Novi trend koji osvaja

 

Korisnici TikTok-a su poludeli za ovim trendom. Uz pomoć različitih proizvoda, tj. različitih maskara može se postići spektakularniji rezultat. Većina maskara ima tendenciju da se fokusira na jedan efekat: produžavanje, zgušnjavanje ili uvijanje, ali retko da neki proizvod čini sve. Zato je koktel maskara prava stvar za spektakularan izgled.

 

koktel maskara

Koktel maskara- kako da napravim pravu

kombinaciju?

 

Koktel maskara ne znači da zaista treba da izmešate maskare koje želite da koristite, već da lagano nanesete prvo jedan sloj, pa zatim drugi. Svakako, pre nego što išta započnete, pogledajte svoje trepavice da biste razumele njihov izgled i strukturu. Da li su ravne, da li imaju prirodnu krivinu, da li su dlačice kratke ili duže? Postoji nekoliko kombinacija koje su stvorene za određeni tip. Kombinacije mogu biti:

  • Maskara za produžavanje + zgušnjavanje: Ako su vaše trepavice fine, kratke ili kovrdžave, ova kombinacija će vam dati pun efekat
  • Uvijanje + maskara za volumen: Ako imate tanke, ravne trepavice ovom mešavinom možete postići uvijenije i izraženije rezultate.
  • Vodootporna + normalna maskara: Pošto nekim vodootpornim formulama nedostaju efekti kao što su povećanje volumena i produžavanje, ovaj koktel je veoma dobra ideja.

Naravno, postoji još niz kombinacija koje možete da isprobate u zavisnosti od toga šta želite da postignete i kakva je struktura vaših trepavica. Veoma je važno da zapamtite da ova tehnika podrazumeva eksperimentisanje. Dakle, nemojte se razočarati ako ne uspete da pogodite kombinaciju iz prvog puta.

@katiehub.org @essence cosmetics , you amaze me😍 #fyp #mascara ♬ original sound – katie

Budite strpljivi i doći ćete do onoga što je idealno za vas. Naravno, uvek uz povećani oprez da ne preterate i da ne oštetite trepavice. Kada pogodite kombinaciju, nećete odustajati od ovog trenda i koktel maskara će postati vaš novi omiljeni makeup stil.

Izvor vesti: www.marieclaire.hu

Izvor slike: macniak/GettyImagesPlus, puhhhaGettyImagesPlus