Viktorija Bekam slavi 50. rođendan ali ove činjenice mnogi nisu znali
Pre nego što se proslavila, imala je zanimljiva iskustva.
27. april 2024.
| Miljana MomirovićNedavno je proslavila 50. rođendan ali njena koža i dalje izgleda perfektno i mladoliko. Viktorija Bekam otkriva za vas: koji kolagen je najbolji?
Najrasprostranjeniji protein u organizmu, kolagen, čini čak 90% kože, ali je prisutan i u drugim tkivima (kosti, hrskavica, tetive, kosa). Zapravo, kolagen drži sve na okupu i, kada je koža u pitanju, služi upravo da održi njenu elastičnost.
S obzirom da sa godinama koncentracija ovog proteina opada, koža gubi tonus, možda se pitate kako ga nadoknaditi i odložiti pojavu dubokih bora.
S obzirom da sa godinama koncentracija ovog proteina opada, koža gubi tonus, možda se pitate kako ga nadoknaditi i odložiti pojavu dubokih bora. Da biste to uradili, preporučljivo je uzimati suplemente kolagena posle 25. godine i konzumirati namirnice bogate kolagenom, kao što je losos.
Dermatolog iz Los Anđelesa, Harold Lanser, godinama je brinuo o koži Viktorije Bekam. „Nekada sam imala problematičnu kožu i savetovao mi je da jedem losos, svaki dan, u bilo kom obroku koji poželim, ali bez preskakanja na jedan dan.“
Jesti losos svaki dan deluje pomalo monotono i teško. Međutim, upornost opravdava, budući da održava kako zdravlje kože, tako i celokupnog organizma. Ova vrsta ribe je izuzetno bogata omega-3 i omega-6 masnim kiselinima. Losos stimuliše proizvodnju kolagena, esencijalnog proteina koji podržava unutrašnju strukturu kože, čime je čini čvršćom i čvršćom.
Dobijanje prave količine omega-3 je od suštinskog značaja za prevenciju mnogih bolesti, posebno kardiovaskularnih i degenerativnih bolesti. Jednako je važno lečiti prerano starenje kože, jer promoviše strukturne funkcije i pomaže da koža ostane elastična i zdrava.
Unos 150g lososa je dovoljno da obezbedi telu 2,5 grama omega-3. Optimalna dnevna doza je 500 miligrama omega 3, tako da losos obezbeđuje veoma visoku količinu. Preporuke je da losos jedete 2-3 puta nedeljno kao deo zdrave i raznovrsne ishrane u porciji 150-250g.
Iskustvo u medijima stekla je radom na portalima lepotaizdravlje.rs i casadesign.rs. Da je modni stil, zvala bi se minimalizam. Kao i svaka Devica, drži se jednostavne rutine šminkanja ali zato voli da pretera sa rumenilom. Bogato znanje u nezi kože stekla je iz ljubavi prema aktivnim sastojcima i kozmetici koju je prenela na Instagram profil @pegicaaa. Slaba tačka su joj slatkasti parfemi i bolonjeze.
Izvor slike: puhhha/GettyImagesPlus, OlenaMykhaylova/GettyImagesPlus
Pre nego što se proslavila, imala je zanimljiva iskustva.