1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako odabrati šiške prema...

Kako odabrati šiške prema obliku lica

01. август 2023.

| Ranka Bulatović
Ravne, sa strane, asimetrične, kratke, ekscentrične... Za svaki oblik lica postoje idealne šiške. Ne znate koje vam odgovaraju? Mi ćemo vam pomoći

Kako odabrati šiške prema obliku lica – i ne pokajati se. Kada želimo nešto da promenimo u životu, najčeće krenemo od frizure. Menjamo boju, frizuru ili odsečemo šiške.  A to nije jednostavan korak. Ako ne pogodite prave šiške naspram oblika lica, to može baš pokvariti i izgled i raspoloženje. A kosa ne raste preko noći. Zato pažljivo birajte i ne brzajte.

Kako odabrati šiške prema obliku lica

U stvari, postoji onoliko varijanti šiški koliko ima lica, kao i razloga da ošišate šiške. Šiške pomažu da se sakrije, sa njima izgledamo mlađe, ističu konture lica… Svako lice ima svoje karakteristike, pa u skladu s tim treba birati šiške.

Ako imate okruglo lice i želite ovu frizuru, odlučite se stepenastu frizuru. Ako imate izduženo lice, ravne i pune šiške će biti savršene za vas, jer pomažu da lice dobije širi izgled. Ako imate lice kvadratnog oblika, šiške na jednoj strani će vam ublažiti crte lica. A ako imate ovalno lice, vama će  pristajati sve šiške. Ukoliko imate trouglasti oblik lica, birajte dugačke slojevite šiške, jer na taj način možete ublažiti uglove. Mnoge poznate ličnosti mogu vam poslužiti kao uzor koje šiške da odaberete.

Okruglo lice

Ako vam je lice okruglo kao kod glumice Jennifer Lawrence, bolje je da se odlučite za mek rez, sa opuštenim šiškama.

Glumica Cameron Diaz je još jedan primer, ona se opredelila za veoma lagane i opuštene šiške za svoje zaobljeno lice.

Kirsten Dunst je još jedna glumica koja ima okruglo lice, a kojoj baš lepo stoje duge opuštene šiške.

Kako odabrati šiške prema obliku lica: Četvrtasto lice

Ženama koje imaju četvrtasto lice, poput britanske glumice Keire Knightley, dobro pristaju kose šiške koje će omekšati crte lica.

Salma Hayek  je još jedna od zvezda s četvrtastim licem. I njoj duge kose šiške savršeno pristaju.

Ovalno lice

Ako imate ovalno lice kao pevačica Taylor Swift, imate sreće. Vama sve šiške dobro stoje. Baš sve…

Britanska glumiva Emma Watson nas je oduševila kratkim šiškama koje odlično pristaju njenom ovalnom licu.

Srcoliko lice

Prelepa glumica Scarlett Johansson ima srcoliko lice i videli smo je u raznim izdanjima. A čini se da joj najbolje stoje duge talasaste šiške.

Izvor vesti: marie-claire.es

Izvor slike: iofoto/gettyimages.co.uk