1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako odabrati pravu boju...

Kako odabrati pravu boju kose?

08. јун 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Poput nagrađivanog filmskog osvetljenja, prava boja kose može laskati vašem tenu, čak i bez šminke. Evo, kako da pronađete svoju savršenu nijansu.

Svetlucavi delovi i bogati sjajevi su jednostavan način da ublažite rumenost ili podesite svoj letnji sjaj.

„Možete da se suprotstavite svemu što je neprijatno u tonu vaše kože bojom kose“, objašnjava kolorista Kyle White (Kajl Vajt), koji je odgovoran za sjajne pramenove Mariah Carey (Maraje Keri) i Ume Thurman (Ume Turman).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey)

„Baš kao što biste izbegavali crvene džempere ako imate puno ružičastog pigmenta na licu, kosa toplih tonova će izazvati crvenilo, dok hladne boje mogu da ga umanje. Ali ako imate pepeljasti ili maslinasti ten, hladne nijanse će učiniti izgledate zelenije. Tople, zlatne nijanse su laskavije.“

Kako odabrati pravu boju kose?

Prema Kyleu, kosa nikada ne bi trebalo da bude iste boje kao koža: „Ista boja kose i tena potpuno ispere lice. Platina je veliki trend ove sezone, ali ako ste superbledi, izgledaćete kao albino.“ Za blistav ten, koloristkinja Rona O’Connor (Rona O’ Konor) preporučuje tamne nijanse. „Topao ton stvara prirodno rumenilo na vašim obrazima“, kaže O’Konor, koji održava zavidnu kosu Blake Lively (Blejk Lajvli). Međutim, ako ste preterali sa kremom za samopotamnjivanje i vaša koža izgleda previše zlatno, ona predlaže korišćenje ljubičastog tonika ili šampona: „Ljubičasta neutrališe žutu boju u plavim delovima, tako da ćete izgledati manje bledo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)


Za vašu idealnu nijansu brineta, White predlaže da pogledate sliku iz detinjstva. „Devet puta od 10, to je boja koju treba da imate. Nakon što uđete u pubertet, vaša kosa počinje da tamni i gubi sjaj“, kaže on.

A previše tamna kosa može izgledati grubo i dodaje godine, posebno ako imate više od 35. „Ako se osećate kao da izgledate umorno, a fine linije se vide više nego ikad, omekšajte svoju brinetu tako što ćete za jednu ili dve nijanse osvetliti lice“, kaže Rona. Čak i ako ne istaknete kosu, ona preporučuje da dobijete čist tretman sjaja svaka dva meseca: „Porozna kosa upija svetlost i čini da vaša koža izgleda bez sjaja, ali sjajevi i balzami zaglađuju kutikulu da bi reflektovali više svetlosti.“

Kako odabrati pravu boju kose- crveni tonovi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Chastain (@jessicachastain)

Bakarno crvene boje na smeđoj bazi najviše laskaju tenu na bazi žute, ali Rona upozorava da ne treba dodavati previše topline. „Zlatni bakar može učiniti da izgledate bledo“, kaže ona. A ako vaša koža nije posebno rumenkasta, ona savetuje da izaberete crveni hladni ton, koja će obrazima dati prilično rumenilo. Prirodna riđa je izgubila sjaj?Rona predlaže da popravite situaciju sa zlatnim sjajem. „Čak i ako je vaša kosa plavo-crvena, zlatni tonovi će učiniti boju živahnijom.“ Ako nemate vremena da odete u salon, color šampon može dodati trenutni sjaj.

„Sastojci i u šamponu uklanjaju boju, a crvena je najveći molekul boje za kosu, tako da najbrže ispira. Da biste usporili bledenje, koristite suvi šampon između pranja“ , kaže Kyle.

Izvor vesti: marieclaire.com

Izvor slike: heckmannoleg/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; olgaecat/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate