1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako nositi visoki rep?...

Kako nositi visoki rep? (4 jednostavne frizure)

20. јануар 2023.

| Miljana Momirović
Kako da ovu jednostavnu frizuru učinite elegantnom bez mnogo truda?

Visok rep je veoma šik frizura koju može da izgleda i elegantno i opušteno u isto vreme. Dobra vest je da vam nije potrebno mnogo vremena da ga napravite, a da privuče pažnju.

Kako napraviti dobar visoki rep?

Ili, da budemo precizniji, kako napraviti dobar visoki rep koji ima volumen? Zapravo je vrlo jednostavno, a može da izazove pažnju. Posebno će odgovarati onima koji nemaju mnogo vremena da se posvete frizuri ali ipak žele da izgledaju elegantno. Da bi se postigao visok rep sa volumenom prvi korak je češljanje kose. Nakon toga, pokupite kosu u visoki rep kao i obično ali ostavite prednji deo frizure da bude malo opušteniji. Ovako kosa neće izgledi „slepljeno“, već bujnije.

4 frizure sa visokim repom

Dobra vest je da se visoki rep može nositi u svim prilikama. Uvek ga možete „doraditi“ velikim gumicama za kosu, šnalama, pletenicama. Toliko je varijanti, a sve daju poptuno drugačiji krajnji rezultat.

Visoki rep sa loknama

Odlična alternativa klasičnom visokom repu za one koji više vole opuštenije frizure – dodajte mu lokne. Čak i ne moraju biti precizne i jednake, igrajte se sa veličinama lokni. Kada pokupite kosu u rep, prednji deo prizure neće biti ravan i dodatno ćete dobiti na volumenu.

Visoki rep sa puštenim pramenovima i talasima

Visoki rep sa blagim talasima može dati onaj „neobavezan“, skoro „neuredan“ koji toliko volimo. S druge strane, takva frizura izgleda vrlo elegantno, a nije joj potrebno više od par minuta. Čuvena glumica Blake Lively je poznata po njemu, posebno dok je glumila u seriji Gossip Girl (Tračara). Ona je čak frizuru naglasila puštenim pramenovima sa obe strane koji ističu njene crte lica.

Visok rep sa uvijenim pramenovima

Za prefinjenu i u isto vreme veselu frizuru, visoki rep sa uvijenim pramenovima je idealan izbor. Hailey Bieber je učinila ovu frizuru još popularnijom i pokazala nam da uopšte nije komplikovana. Ono što je sigurno je da ćete privući pažnju, bilo da ste na svečanoj večeri ili u centru grada na piću sa drugaricama.

Visoki rep sa velikim puštenim šiškama

Dobre vesti za one kojima se ne sviđaju šiške (koje mogu dobro da idu uz visoki rep) – možete ih skloniti sa strane i ostaviti puštene uz ivice lica. Poznata glumica Cameron Diaz je prepoznatljiva po ovoj frizuri i pokazala je da ne morate imati dugu kosu da biste nosile visoki rep.

Videli smo da može da se nosi i u svečanim prilikama ali i za svakodnevne varijante, tako da definitivno dajte šansu frizuri sa visokim repom jer može izgledati vrlo elegantno i opušteno u isto vreme.

Izvor vesti: marieclaire.it

Izvor slike: Prostock-Studio/GettyImagesPlus