Kako je isprani džins postao trend u šminkanju?

11. март 2023.

| Hana Dunđerov
Ne, ne govorimo o farmerkama!

Trendovi lepote dolaze i odlaze. A neki se i vraćaju. Upravo je ovo slučaj zvani isprani džins. Ne, niste pogrešno pročitali, ne govorimo o modnim, već o trendovima lepote. Isprani džins je senka za oči, izuzetno popularna dveljhiljaditih i danas ponovo u fokusu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Plavu senku tih godina koje počinju dvojkom radu su nosile mnoge zvezde. Beyonce, Christina Aguilera, Britney Spears… Ona se sada vraća na velika vrata i uskače pravo u naše kozmetičke torbice. Ali, ne govorimo bilo kojoj plavoj senki, već o jednoj posebnoj nijansi: isprani džins.

Kako je isprani džins ponovo postao makeup trend?

Kendall Jenner i Hailey Bieber su nedavno vratile na scenu ovaj trend – koji ćemo viđati svuda u 2023. On se jako dopada i kreatorima sadržaja na TikTok-u, koji čak nude i uputstva za šminkanje uz #vasheddenimeieshadow.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kendall (@kendalljenner)

Da biste uspešno iznele ovaj trend u šminkanju, neophodno je da odaberete pravu plavu nijansu. To je veoma svetla isprana plava, slična boji farmerki koje su previše puta oprane u mašini. Malo drugačija od one iz 2000-ih, plava „isprni džins“ nijansa je hladnija i graniči se sa sivom. Ponekad se pomeša sa srebrnom iridescentnim senkom za mat efekat.

Kako napraviti isprani džins makeup?

 

@victorialyn Get your baby blue shadows out! #WashedDenim is here to slay this winter❄️👖#MACtrend #makeup #beauty #eyeshadow #MadeWithKeurigContest ♬ Calm LoFi song(882353) – S_R

Za zabavnu neobičnu šminku, šminkeri predlažu samo jednu laganu izbledeloplavu liniju duž donjeg reda trepavica. Od pomoći može da bude i ledeno hladna maskara ili senka za oči sa blago svetlucavim efektom.

Ako želite da šminka tipa isprani džins bude uspešna kombinuje je samo sa blistavim tenom i neutralnim ružem za usne.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: Avesun/GettyImagesPlus