1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako da nokti rastu...

Kako da nokti rastu brže? 7 trikova stručnjaka koji će vam pomoći!

08. јун 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Stručni saveti zlatna vredni!

Bilo da imate lošu naviku da ih grickate, ili ste toliko koristili gelove da su postali lomljivi i stalno se lome, ultrakratki nokti mogu da izazovu bol, dok ne dozvoljavaju mnogo eksperimentisanja u manikiru. Međutim, pre nego što zakažete termin za nanošenje veštačkih, pokušajte da primenite sledeće savete dermatologa Elizabeth Tanzi (Elizabet Tanzi).

Kako da nokti rastu brže

Kako da nokti rastu brže- pranje ruku

„Najbolji način da se brinete o svojim rukama i noktima je da ih ne isušite“, kaže dermatolog. Zato izaberite blagi krem sapun, koji sadrži hidratantne sastojke, uklanja bakterije i čisti vaše ruke bez dehidracije.

Kako da nokti rastu brže- hidratacija

Svaki put kada perete ruke, ne zaboravite da ih nahranite kremom za ruke kako biste izbegli suvoću, puacnje i ljuštenje. Pored toga, masnoća će vas sprečiti da grickate nokte ako to činite u vreme stresa.

Kako da nokti rastu brže- nega zanoktica

„Ako želite da imate lepe i negovane nokte, jednako je važno da vodite računa o području oko njih“, kaže stručnjakinja. Izaberite kremu ili ulje specijalno dizajnirano za suvu, tvrdu i oštećenu kožu oko zanoktica i nanesite je uveče pre spavanja.

Kako da nokti rastu brže-Koristite

temeljni premaz za jačanje

Da biste ojačali nokte i pomogli im da rastu, morate im dati hranljive materije koje su im potrebne. Ako to ne radite kroz svoju ishranu, onda to treba da uradite koristeći prave kozmetičke proizvode.

Kako da nokti rastu brže- Upotpunite manikir

„gorkim“ završnim premazom

Ako ne možete da se ne grickate nokte tokom dana, jedino rešenje je da koristite gornji premaz koji je lošeg ukusa, tako da to više nikada ne radite. To je odličan podsetnik da ne grizete nokte, navika koja ne samo da oštećuje same nokte, već i područje oko njih, čineći ih osetljivijim.

Kako da nokti rastu brže-Često turpijajte nokte

Možda vam ovo zvuči dosadno, ali ako uvek imate dobro podrezane nokte, to znači da neće imati zanoktice, što dalje znači da nećete pokušavati da ih uklonite tako što ćete ih kidati noktima ili zubima tokom dana.

Kako da nokti rastu brže- Uzmite dodatak ishrani

„Studije su pokazale da dijetetski suplementi sa biotinom mogu poboljšati rast noktiju“, kaže naša sagovornica. Ako to pak ne želite, samo pokušajte da poboljšate svoju ishranu uživajući u ishrani bogatoj vitaminima, mineralima i elementima u tragovima.

 

Izvor vesti: www.marieclaire.gr

Izvor slike: Maryviolet/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Bogdan Kurylot/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Iuliia Komarova//iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate