1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Italijanski bob će biti...

Italijanski bob će biti ultimativna frizura leta!

16. мај 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Bob frizura je u proteklih godinu dana doživela renesansu. Međutim, malo se govori o italijanskom bob stilu, iako je to jedna od verzija popularne frizure koja se dobro i lako može oblikovati i kod kuće.

Čak i ako ne znamo njeno ime, imidž italijanske pevačice i glumice Raffaelle Carre (Rafaele Kare) iz šezdesetih je verovatno svima poznat. Njena frizura je ono što mi zovemo klasični italijanski bob.

„Ovo je kompaktna verzija bob frizure, iste dužine svuda, malo iznad ramena, odmah ispod brade, koja se klasično nosi sa krajevima isfeniranim ka unutra“, rezimirao je Ryan Forsythe (rajan Forsit), umetnički direktor Trevor Sorbie Coventa Garden frizerskog studija.

Klasični italijanski bob

Kako se italijanski bob razlikuje od drugih sličnih bob stilova? „Ključ je jačina. Italijanski bob stil zahteva veliki volumen kose i po mogućnosti talasastu kosu da bi se pokazali uski, ravni vrhovi“, objasnio je Ryan. Ali to ne znači da, ako nemate gustu, bogatu kosu, morate odustati od italijanskog bob stila. Spektakularan efekat se može postići i sa tanjom kosom, ali ne smete da sečete slojeve“, istakao je frizer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WANNABE MAGAZINE (@wannabemagazine)

Iz tog razloga, italijanski bob je jedan od najboljih stilova za žene starije od 40 godina kada im kosa počne da se proređuje. „Vlasi se ne kidaju i ne proređuju dalje, već ostavlja sopstvenu masu kose.

Na kome italijanski bob izgleda dobro?

Kosa Kaie Gerber (Kaja Gerber) takođe nije naročito gusta, ali ona savršeno odaje italijanski bob stil dobrim rezom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Možemo reći da je italijanski bob divlja karta frizura. Zato što je tako svestran, a opet tako jednostavan, teško je napraviti tipične greške pri šišanju. „Elegantna frizura koja izgleda dobro u bilo kom uzrastu. Dobro ide uz kancelarijsku i ležernu odeću“, objasnio je frizer. „Razgovarajte sa frizerom kako se ova frizura može prilagoditi vašem obliku lica i tipu kose. Na primer, dužina italijanskog boba može da varira u zavisnosti od  oblika vašeg lica.“

Italijanski bob ili francuski bob? Koja je razlika?

Izgleda veoma slično, ali francuski i italijanski bob su zapravo veoma različiti. Prema rečima specijaliste, glavna razlika između njih je težina kose.

Suština italijanskog boba je velika masa, spektakularno držanje, koje ističe teksturu, a pritom frizura ostaje elegantna i sofisticirana.


Francuski bob je kraći od italijanskog boba. Ne seže ispod linije vilice. Francuski bob je često dopunjen šiškama i slojevitim rezovima. U slučaju italijanskog boba nema slojevitosti, to je stil srednje dužine – bilo sa šiškama ili češće bez šiške – koji je duži i teži od francuskog boba.

Kako oblikovati italijanski bob?

„Ako je dobro isečen, ne morate ništa da radite sa italijanskim bobom“, rekao je frizrer. Koristimo proizvode prikladne za našu kosu i kožu glave, koji mogu naglasiti stil i kroj naše kose.“

@thehairbros The Italian Bob. #haircut #thehairbros #fy #fyp #viral ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Nastia11/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate