1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Frizure koje će vam...

Frizure koje će vam loše stajati: Ovakav hairstyle je najbolje da izbegnete

07. август 2023.

| Snežana Vranić
Ukoliko ste planirali da imate ovakvu frizuru, razmislite još jednom.

Svi smo imali promašaje sa frizurama, za koje smo smatrali da su savršene, ali kada ih napravimo, one ne izgledaju tako dobro. Frizure koje će vam loše stajati se mogu predvideti, ako uzmete u obzir vaš oblik lica.

Frizure koje će vam loše stajati

Frizura otkriva mnogo o stilu i ličnosti nosioca. Dobro odabrana frizura mora biti usklađena sa vašim oblikom lica i neophodno je da ističe vaše vrline, a sakriva vaše mane.

Sasoon frizura

Sasoon frizura je izuetno popularna među ljubiteljima klasičnih frizura jer je njeno održavanje veoma jednoststavna, ali ne pristaje svim tipovima lica. Ona uokviruje lice u ravnom polukrugu što ga vizuelno proširuje, pa nije dobar izbor za one sa širokim ili četvrtastim licem.

Frizure koje će vam loše stajati: Bob sa ravnim

šiškama

Bob frizura sa ravnim šiškama je klasičan, moderan izbor koji pristaje mnogim oblicima lica i tipovima kose, osim onima koji imaju okruglo lice. Međutim, može biti korisno za one koji imaju izduženi i ovalni oblik lica.

Piksi sa obrijanim slepoočnicama

Iako ova frizura onom ko je nosi daje hrabar i moderan izgled, ona nažalost odgovara samo nekolicini. Ona optički širi i izdužuje lice, pa zbog toga velikom broju ljudi ne stoje dobro.

Frizure koje će vam loše stajati: Bob sa

produženim šiškama

Ovaj bob je prilično univerzalna frizura i može biti veoma upečatljiva, ali sa kratkom verzijom ove frizure treba biti oprezan. Ovo je posebno slučaj ako imate okruglo lice jer izgleda punije nego što zaista jeste.

Gusta talasasta frizura

Gusta talasasta frizura je izašla iz mode i posebno se ne preporučuje ljudima sa punim ili srcolikim licem. Ovo će dodatno loše izgledati na onima koji imaju ispucalu kosu.

Na kraju krajeva, frizura je lični izbor i uvek je treba birati u skladu sa vašim crtama lica. Naravno, ovo je uvek najbolje uraditi u konsultaciji sa frizerom jer će vam on dati najbolji savet koja frizura će vam najbolje odgovarati.

 

 

Izvor vesti: www.marieclaire.hu

Izvor slike: Ksenia_Pelevina/GettyImagesPlus, Happycity21/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate