1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Frizure 90-ih: Kakve šnale...

Frizure 90-ih: Kakve šnale za kosu su ponovo u trendu? (6 frizura za svaku priliku)

20. јануар 2023.

| Miljana Momirović
Da li biste ponovo dali šansu šnalama za kosu?

Kao i praktično sve što je nastalo 90-ih, tako poslednjih sezona i frizure 90-ih slave pravi trijumfalni povratak. Posebno su u trendu šik šnale za kosu koje ponovo rado nosimo.

Šnale za kosu su obeležile frizure 90-ih ali smo ih nakon toga skoro u potpunosti zaboravili. U poslednjih nekoliko godina smo ih koristi uglavnom samo da sklonimo kosu sa lica dok se umivamo ili šminkamo.

Međutim, zapravo za samo nekoliko sekundi možete napravite brojne frizure koje su vrlo jednostavne. A u isto vreme izgledaju kao da ste potrošili čitavu večnost na njih. I to je ono zbog čega ih toliko volimo.

Kakve šnale za kosu su za vas?

Postoje različite veličine šnali za kosu, od mini šnalica do onih velikih. Ako imate retku kosu, izaberite modele sa tankim „zubima“ koji su nisu preteški i preveliki. S druge strane, ako je vaša kosa gusta, kovrdžava i duga, možete izabrati bilo koju veličinu šnale.

Kakva god da je vaša kosa, bitno je da šnalom možete da pokupite sve pramenove kose. Važno je da su čvrste i da drže frizuru u mestu tokom celog dana.

Što se tiče stila, frizure 90-ih krase razni modeli: srebrne ili zlatne šnale, sjajna plastika ili mat završnica, biseri, cirkoni, jednostavne ili šik – na vama je da izaberete.

Trendi frizure 90-ih sa šnalama za kosu

Frizura koja je bila popularna 90-ih je poznata pod nazivom „francuski krug„. Da biste to postigli, svu kosu skupite u konjski rep. Zatim oko dva prsta obmotavajte kosu u krug i na kraju je pričvrstite ukosnicama. Dodajte šik šnalu po vašem izboru da upotpunite celu frizuru i izvucite dva mala pramena sa obe strane lica. Izgledaćete tako elegantno, a neće vam biti potrebno više od 60 sekundi.

Još jedna frizura 90-ih je još jednostavnija. Dva gusta pramena kose prosto zakačite iza glave. Možete napraviti i pletenice od tih pramenova i zakačiti ih malom šnalom.

Kakve šnale za kosu su u trendu?

Dolaze u svim bojama i oblicima, pa može biti teško izabrati pravu. Ovo su šnale inspirisane 90-im koje ponovo nosimo.

Metalne šnale za kosu

Tako su jednostavne, a elegantne. Uz par poteza i blage talase možete napraviti frizuru za baš svaku priliku.

Cvet-šnala za kosu

Inspirisana prolećem, cvet-šnala za kosu može da izgleda neodoljivo u kosi. Prosto napravite punđu i pričvrstite je ovom šnalom u veselim bojama.

Mini-šnale za kosu

Nemaju neku preteranu funkciju u držanju kose, već je samo ukrašavaju. Frizure 90-ih su prva asocijacija na njih. Za  ove šnale važi samo jedno pravilo – što šarenije, to bolje.

Biserne šnale za kosu

U prethodnoj godini su bile vrlo popularne, a kako se čini – i u 2023. godini ćemo ih rado nositi. Možete je zakačiti sa strane kose ili iza glave. Čak je možete dodati i kao ukras punđi.

Koju god šnalu da izaberete, ono što je sigurno – za samo nekoliko sekundi mogu transformisati kosu u pravu frizuru iz 90-ih bez velike muke.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: SiberianBeauty/GettyImagesPlus