1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Cvetni nokti su glavni...

Cvetni nokti su glavni manikir trend za ovu sezonu

30. март 2023.

| Hana Dunđerov
Otkrijte najbolje prolećne ideje za cvetne nokte

Cvetni nokti se vraćaju sa prolećem. Sinonim za povratak sunčanih dana, nokti prošarani malim cvećem već nas teraju da poželimo da iskoristimo prve zrake sunca.

Proleće je savršeno godišnje doba da nokte ukrasimo lepim cvećem, sinonimom za svežinu i lepo vreme. Jednostavan za izradu i originalan, cvetni dizajni nacrtani na noktima uvek izazivaju senzaciju. Od jednostavnih tratinčica do komplikovanijih cvetnih dezena, sve varijacije su moguće sa manikirom „cvetnih noktiju“.

Kako napraviti cvetni manikir?

Da biste napravili cvetni manikir, prvo morate biti sigurni da imate na raspolaganju prave alate i proizvode. Naime: podloga, lakovi različitih boja – pre svega pastelnih boja –  alat za crtanje, fina četka i završni premaz. Za gel lak vam je potrebna i UV lampa.

Prema brojnim tutorijalima koje su umetnici za nokte objavili na mreži, cvetni nokti počinju nanošenjem baze, nakon čega sledi sloj golog ili ružičastog laka. Zatim koristimo dotting tool – alat sa zaobljenim krajem kojim se prave tačke na noktima – koji umačemo u lak u boji. Samo postavite nekoliko  tačaka jednu uz drugu da biste stvorili latice cveća. Kada se tačke osuše, koristi se beli lak za stvaranje tučka cveta. Na kraju završavamo slojem završnog premaza.

Najiskusniji mogu koristiti samo četkicu za lakiranje za formiranje latica, ali za to je potrebno iskustvo i obuka. A za one koji se plaše, dostupan je jednostavan trik: cvetne nalepnice. Kada se postave direktno na nokat i prekriju slojem gornjeg premaza, ove nalepnice štede vreme i nude rezultat sličan onom iz salona.

Najbolje ideje za cvetne nokte

Diskretni cvetići

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lindsey Cunningham (@lindseysbeautylounge1)

Za bademaste nokte

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NailzKatKat (@nailzkatkat)

Volimo ružičasto

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели amy guy🦋 (@amyguynailartist)

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: AlexandrRychagov/GettyImagesPlus