1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Azbuka veštačkih noktiju: Kako...

Azbuka veštačkih noktiju: Kako ih izabrati, postaviti, skinuti…

25. јануар 2023.

| Hana Dunđerov
Super jednostavan vodilč za nošenje veštačkih noktiju

O svojim rukama možemo se brinuti na mnogo različitih načina. Jedan od njih je manikir, koji nam omogućava da imamo uredne i lepee ruke u bilo koje doba dana. Pored manikira, međutim, postoji i nail art ili jednostavnije – veštački nokti.

Nail art ima mnogo prednosti, ne samo estetskih: sa određene tačke gledišta, u stvari, može nam pomoći da smanjimo grickanje noktiju, oporavimo oštećenje nokte, pustimo ih da izrastu…Veštačke nokte možemo staviti i ukloniti i kod kuće što ume da bude neverovatna prednost.

Na tržištu možemo pronaći mnoge vrste veštačkih noktiju koje se mogu samostalno postavljati. Važno je, međutim, da su kvalitetni i da su napravljeni od materijala koji, iako su plastični i veštački, ne guše nokat koji se nalazi ispod njih. Bar ne previše. U specijalizovanim prodavnicama postoji mnogo lažnih noktiju koji se veoma lako nanose i podjednako lako uklanjaju. Obično se prave od plastičnog materijala i bukvalno se lepe za nokte pomoću specifičnog lepka za nokte, koji je veoma delikatan i neinvazivan.

Veštački nokti: Kako izabrati najbolje

Kako birate lažne nokte? Prvi korak se tiče prave veličine noktiju: nisu svi lažni nokti, u stvari, pogodni za istu svrhu: idealni lažni nokti ne smeju biti preuski ili preširoki, moraju se savršeno prilagoditi površini nokta i iznad svega moraju biti u skladu  sa celom rukom.

Priprema nokta za postavljanje nail arta

Nakon što smo pažljivo odabrali lažne nokte, možemo da nastavimo sa pripremom pravog nokta. Morate ga učiniti savršeno glatkim. Uredite zanoktice, pogurajte ih ili isecite. Kada je nokat pripremljen, očistite ga sredstvom za skidanje laka bez acetona da biste uklonili sve masne čestice. Zašto je važna priprema nokta? Kako bi vam veštački nokat valjano prionu za nokatnu ploču i da ga ne biste izgubili nakon pola sata nošenja.

Kako staviti veštačke nokte?

U ovom trenutku možemo nastaviti sa nanošenjem lepka za lažne nokte. Tajna je jednostavna: nemojte koristiti previše lepka, da biste izbegli stvaranje mehurića vazduha. Dovoljna je kap u sredinu veštačkog nokta: zatim uzmite nokat i pritisnite ga na prst – držite tako oko 30 sekundi.

Kada veštački nokti budu zalepljeni, jedan po jedan, možete ih turpijati i ukrašavati kako želite: alternativno, možete kupiti nokte koji su već ukrašeni. Uopšteno govoreći, veštački nokti traju oko nedelju dana, nakon čega je preporučljivo da neko vreme pustite ploču vašeg pravog nokta da diše, bar nekoliko dana.

Kako ukloniti veštačke nokte?

Postupak je vrlo jednostavan: umočite prste u toplu vodu, kako biste omekšali lepak. Zatim nežno podignite lažni nokat da biste ga uklonili. Pritisnite lagano krajnji deo nokta koji nije pričvršćen i lagano odvojite veštački nokat od pravog. Kada su svi nokti uklonjeni, koristite  odstranjivač lepka.

 

Izvor vesti: marieclaire.it

Izvor slike: marigo20/gettyimagesplus

Nastavite da čitate