Visoka moda: Predstavljena Chanel kolekcija za proleće-leto 2023!

01. фебруар 2023.

| Hana Dunđerov
Šta nam donosi Chanelova kolekcija visoke mode?

Kada je visoka moda u pitanju jedna od kuća u koju su uperene sve oči svakako je Chanel! Evo šta su pripremili za predstojeću sezonu proleće – leto 2023.

Kuća Chanel predstavila je svoju Haute Couture (visoka moda) kolekciju za proleće-leto 2023. Francuski umetnik Xavier Veilhan je svojim skulpturama postavio scenografiju za modele dizajnerke i kreativne direktorke Chanela Virginie Viard.

Ovog puta Viardova je našla inspiraciju u ulici Cambon, gde je svojevremeno živela Coco Chanel. U svom stanu, dizajnerka je čuvala umetnička dela, skulpture i crteže koji predstavljaju lavove, jelene, ptice, pa čak i kamile.

– Za njegovo treće učešće na našoj paradi, zamolila sam Xaviera da reinterpretira bestijarij stana i da u njega ugradi svoj stil – priča Viardova.

Chanel Haute Couture proleće-leto 2023: potraga za čudesnim

Moda kao zabava je ono što je Virginie Viard slavila svojom kolekcijom visoke mode za kolekciju proleće-leto 2023. Svi modeli se kreću na liniji između elegancije i ženstvenog revijalnog kostima.

Stajling je hrabar, znanje neosporno – prva je reakcija modnog sveta. Chanel je ovoga puta na scenu izašao opremljen cilindrima, leptir mašnom, belim rukavicama, satenskim ogrtačem, podsuknjama, šljokicama, baskijskom jaknom…

 

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: Pascal Le Segretain, Francois Durand/Stinger/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate