1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Prolećne haljine za 2023:...

Prolećne haljine za 2023: Najpopularniji modeli koji će vas oduševiti!

01. април 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Koji modeli haljina će biti svuda ovog proleća?

Dok je prolećna moda odlična za mnoge stvari – izbacivanje zimske odeće! Nosite boje po prvi put posle nekoliko meseci!—vremenske prilike mogu da otežaju izbor šta da obučete. Neki dani su prohladni, drugi su toliko vezani za letnje vremenske prilike da se znojite kroz sve svoje slojeve. Najbolje prolećne haljine moraju da budu i slojevite i prozračne za te toplije dane.

Ali šta čini savršenu prolećnu haljinu?  Caroline Maguire (Karolin Mekajr), modna direktorka Shopbop-a  otkriva nam detalje o ključnim modelima haljina ove sezone i trendovskim bojama proleća 2023.

Ponude ove sezone pokrivaju gomilu stilova: piste za proleće/leto su pokazale da će boje poput jarko plave, fuksije i smele žute biti popularne, pored mekših nijansi poput digitalne lavande.

Prolećne haljine 2023.

„Ova sezona ostavlja mnogo prostora za kreativnost, a ja ću se odlučiti za mešavinu zabavnih, briljantnih svetlih nijansi i seksi, prigušenih neonskih tonova“, kaže Caroline o svom ličnom izboru boja za sezonu koja je pred nama.

Ali odlučivanje o bojama ne znači da treba da odustanete od osnovnih modela: „Na suprotnom kraju spektra, lake male bele haljine su na mojoj listi obaveznih za kasno proleće.“

Kada su u pitanju modeli, Maguire uzima inspiraciju iz 90-ih i čvrsto se oslanja na slip haljine. „Volim minimalističke boje i uzbuđena sam što ću dodati malu belu haljinu, zvanu „LVD“, u svoju garderobu, zajedno sa nekim šik modelima donjeg veša sa detaljima od čipke“, kaže ona.

Čipka se takođe dotiče nastavka čistog trenda iz 2022. godine , koji je potpuno renoviran za novu godinu. Umesto da tražite opcije od mreže ili šifona, dodavanje čipke u prozirni univerzum odeće čini slađi, elegantniji dodir celog looka..

Ali ako tražite haljinu koja će dodati malo topline, razmislite o pletenoj  opciji. „Midi i maksi pletene haljine i dalje ostaju u mojim mislima tokom cele godine“, kaže Caroline. „Ovaj stil možete obložiti prevelikim blejzerom za hladnije dane i nadograditi ga zabavnim čarapama i čizmama sa đonom da biste upotpunili izgled.

 

 

Izvor vesti: marieclaire.com

Izvor slike: Pascal Le Segretain / Staff via Getty Entertainment; Pietro S. D'Aprano / Stringer via Getty Entertainment; Mike Coppola / Staff via Getty Entertainment

Nastavite da čitate