1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Modni dizajneri dali sud:...

Modni dizajneri dali sud: Kakve ćemo haljine nositi ovog leta?

24. јун 2023.

| Hana Dunđerov
Izaberite haljinu koja odiše stilom

S obzirom da smo usred našeg prvog toplotnog talasa u godini, sa sigurnošću se može reći da je leto konačno stiglo. S obzirom na to da je nova sezona na pomolu, sada je vreme da  počnete da razmišljate o stvarima koje će vam trebati za vašu letnju kapsulu.

Naravno, letnje haljine su uvek dobro mesto za početak. Haljine su ključni element skoro svake letnje garderobe. Dakle, kakve su tačno haljine u trendu za leto 2023?

Razgovarajući sa kreativnim umovima i modnim dizajnerima koji stoje iza nekih omiljenih brendova—Marie Claire je dobio uvid u ono što treba da očekujemo od ove sezone.

Kakve letnje haljine ćemo nositi 2023?

Dizajneri brenda FAITHFULL: Sarah-Jane Abrahams i Helle Them – Enger

Slip i uske haljine su ono što očekujemo ovog leta. Ovo su i elegantni i moderni krojevi, savršeni za cool devojku koja želi sofisticiranost bez napora. Očekujemo i da će se maksi haljina vratiti kao ključni letnji proizvod. Njen bezvremenski kroj omogućava lak prelazak sa plaže u bar. I konačno, ovog leta će se ponovo pojaviti krojevi iz 90-ih koje svi poznajemo i volimo: dekoltei, otvorena leđa…

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Faithfull the Brand (@faithfullthebrand)

Dizajneri brenda RHODE: Phoebe Vickers i Purna Khatua

Sigurno je da nam se vraća vajb devedesetih. Mini haljine koje podsećaju na ovu eru su vrlo tražene ove sezone. Jednostavno, laskavo i zabavno, to je modno geslo za izbor letnje haljine 2023. godine.

Takođe, veliki trend će biti  mermaid-core. Šljokice, sjajni materijali i kolorit je nešto što treba pratiti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели RHODE (@shoprhode)

Dizajneri bredna Alemais:Lesleigh Jermanus

Unikatnost je ono što će se očekivati od letnje haljine tokom 2023. Košulja haljine su na piku popularnosti: bezvremene su, imaju toliko varijacija i jednostavno odišu stilom. Eklektični stil i statement letnja haljina su nešto za čime treba da idu najhrabrije među nama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ALÉMAIS (@alemais.official)

Dizajner brenda FARM Rio – Thalita Cotrofe

 

Haljine niskog struka, sa mnogim izrezima – to je ono što će biti trend u letnjoj sezoni 2023. godine. Birajte jarke boje, stil koji deluje jednostavno i kao da autfit postižete i uklapate bez imalo napora.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FARM Rio (@farmrio)

 

Izvor vesti: marieclaire.co.uk

Izvor slike: inarik/istock/gettyimagesplus