1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Bikini visokog struka: U...

Bikini visokog struka: U modi su retro kupaći kostimi

05. август 2023.

| Ranka Bulatović
Retro, ​​ali ne i bikini tvoje bake.

Bikini visokog struka je ponovo u modi – i drago nam je zbog toga. Poslednjih nekoliko godina, trend visokog struka dominirao je svakodnevnom ženskom modom, skidajući niske krojeve s nesigurnog pijedestala. Ali smo visoki struk uglavnom vezivali za pantalone. Dok ne dođe leto i vreme za plažu.

Retro bikini visokog struka

Ovaj retro kroj nastao je 1940-ih – tačnije 1946. – kada je francuski modni dizajner Jacques Heim predstavio revolucionarni dvodelni kupaći komad koji je imao gornji deo nalik grudnjaku uparen sa donjim delom koji je prekrivao pupak. U međuvremenu, njegov suparnik Louis Réard izašao je s dizajnom koji je još više otkrio: dvodelni koji je nazvao bikini, čiji se donji deo sastojao od četiri trougla spojena kanapom, otkrivajući ceo stomak. Ta dva dizajna su se tada nadmetala, ali danas bikini visokog struka i bikini na vezivanje više nisu dijametralno suprotni konkurenti kao nekada.

„Viđam mnoge brendove koji obično rade samo mikro bikinije, a sada imaju i visok struk“, objašnjava stilistkinja Chenelle Delgadillo. „Takođe možete da ih kombinujete. Možete da nabavite mikro bikini ili bilo koju drugu vrstu bikinija i da ga kombinujete s gaćicama visokog struka“.

Bikini visokog struka: Na šta obratiti pažnju

Tkanina najvažniji faktor koji treba uzeti u obzir pri pronalaženju udobnog kupaćeg kostima visokog struka. Tkanine kao što su spandeks, elastin i likra su rastezljii i izdržljivi, posebno ako je kupaći kostim postavljen, pa se neće raspasti nakon samo jedne sezone.

Kada pronađete bikini visokog struka, važno je da se donji deo ne useca u stomak. Da vas ne bi stezao i nažuljao. U nejmu se ne možete osećati prijatno i opušteno. Takođe, izbegavajte piling i depilaciju neposredno pre oblačenja takvog kostima. Sačekajte makar 24 sata. Jednostavno uradite piling i depilaciju dan pre odlaska na plažu. I uvek isprobajte više modela kupaćih kostima visokog struka – nisu svi isti. ako vam jedan ne pristaje, možda će vam odgovarati neki drugi model.

 

 

 

Izvor vesti: marieclaire.com

Izvor slike: LightFieldStudios/gettyimages.co.uk