1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Kaubojka sa plaže: Vreli...

Kaubojka sa plaže: Vreli letnji trend stiže iz Kalifornije

30. јун 2023.

| Hana Dunđerov
Teksas, kaubojke i velike tašne

Kako se vrućine približavaju, vreme je da počnemo da se pripremamo za leto. Međutim, umesto majica i grudnjaka, ove godine atmosferu sa plaže uparivaćemo sa kaubojskim čizmama, kaubojskim šeširima i ogromnim tašnama. Kaubojka sa plaže – otkrijte šta ovo znači.

Novi trend inspirisan američkim kantri izgledom osvojio je TikTok: kaubojka na plaži. Srećom, ne moramo da živimo pored plaže da bismo nosili ovaj vreli letnji trend.

Šta je to kaubojka sa plaže?

Iako su kaubojske čizme popularne već nekoliko godina, estetika kaubojki na plaži će podići ovaj šik na potpuno novi nivo. Nije poznato ko je započeo trend ili kada je počeo da kruži na TikTok-om, ali 44,5 miliona pregleda heštega #coastalcowgirl ukazuje na jedno: trend je veoma popularan.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Paige Lorenze (@paigelorenze)

Kako se oblači kaubojka sa plaže?

Osim očiglednih stvari poput kaubojskih čizama i kaubojskih šešira, moda za kaubojke  koristi tipične zapadnjačke proizvode kao što su teksas, košulje na dugmad i američki printovi pomešani sa ultra-suptilnim detaljima poput čipke i cveća. A pošto je izgled inspirisan plažom, kaubojke na plaži vole da svoju odeću održe laganom. Trend podstiče mešanje tekstura kao što su koža, pletena tkanine i teksas. Paleta boja je više na svetlijoj strani, pa dominiraju bela, krem i slonovača.

Recimo: bela, prozračna haljina i crne kaubojske čizme su odličan spoj.

Pomama je prisutna na TikTok-u, tako da postoji velika verovatnoća da će stilski trend postati jedan od vodećih letnjih trendova. Spotify je već formirao plejlistu Coastal Cowgirl i na njoj su sa umetnicima kao što su Kacey Musgraves, Miley Cyrus I Fleetwood Mac. Pored toga, trend se širi na uređenje doma – sa drvenim nameštajem i prozračnom posteljinom, estetika kućnog dekora primorske kaubojke izaziva ozbiljnu nostalgiju za letima provedenim pored vode.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Gonzalo Marooquin, James D Morgan/Stringer, Amy Sussman/Staff/GettyImagesEntertainment