1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Kako stilizovati letnje šešire,...

Kako stilizovati letnje šešire, kačkete i kape ove sezone?

21. јун 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Letnji asesoari za glavu imaju i stilsku i praktičnu funkciju. Upotpunjuju svaki autfit a štite i kožu od štetnog UV zračenja.

Prema modnoj stilistkinji i voditeljki podkasta Fashion Crimes Holly Katz, „Ništa nije više u stilu nego držati sunce podalje od lica ovog leta“, i ne možemo da se ne složimo.


I dok krema za sunčanje ostaje najvažnije sredstvo za zaštitu vaše kože od sunca, najbolji letnji šeširi, od šešira za plažu do kačketa i kapa, takođe mogu da obezbede preko potrebnu hladovinu vašem licu bilo da se izležavate pored bazena, lutate okolo po plaži, ili jednostavno idete u i iz vaše kancelarije.

Kako stilizovati letnje šešire?

Najbolji deo? Letnji šeširi dolaze u mnoštvu stilova i boja, tako da možete da ih uskladite svojim lookom. U nastavku smo zaokružio najbolje izbore letnjih šešira uz Hollyne saveteo tome kako da ih stilizujemo. Izgleda da će leto 2023. biti  najmodernija sezona do sada.

Kako stilizovati letnje šešire i bejzbol

kape/kačkete

 

Bejzbol kape su jedan od omiljenih stilova, a Holly se slaže da je ova kapa tu da ostane. „Staromodnu kapicu vratili su u modu dizajneri pokazujući ih na pistama poslednjih nekoliko sezona“, kaže ona. „Zapravo se vratila neko vreme, ali ovog puta vidimo da je stilizovana na mnogo sofisticiraniji način.“

„Probajte ovu kapu da ukombinujete sa sarafanom (haljina bez rukava) i patikama“, predlaže ona. „Takođe mi se sviđa ovo sa radnom haljinom tokom dana uz glomazne patike i širok kaiš koji naglašava struk.“

Kako stilizovati letnje šešire sa širokim obodom

Ne samo da je šešir sa širokim obodom klasičan izgled za odmor, već je i odlično sredstvo za zaštitu lica, vrata i ramena od oštrog letnjeg sunca. Holly preporučuje da, za svakodnevni izgled, „uparite slamnati šešir širokog oboda sa tamnim palazzo pantalonama širokih nogavica. Ova vrsta pantalona se odlično slaže sa malom torbom jarkih boja. Gore isprobajte pamučni bodi sa niskim sečenjem pozadi. Završite izgled naslaganim narukvicama i naušnicama.“ Ovo je bezvremenski, nezaboravan izgled savršen za izležavanje na plaži, putovanje na posao ili odlazak kod prijatelja na roštilj.

Kako stilizovati letnje šešire- model bucket

Holly kaže da „nošenje ove vrste šešira čini da vaše lice izgleda duže i mršavije“. To ne znači da duži, ovalni oblici lica ne odgovaraju bucket šeširu – to samo znači da nam je potrebna prava odeća za uparivanje.

„Ovaj šešir predstavlja fantastičan spoj sa jarkim farbanim farmerkama, kaubojskim kaišem, belim čizmama i običnom belom majicom“, kaže Holly. „Privlači pogled na zategnuti struk sa kaišem, a široke farmerke zaista upotpunjuju figuru.“

Kako stilizovati letnje šešire- vizire

Viziri podsećaju na odbačenu besplatnu robu iz 90-ih koja je bila gurnuta u zadnji deo ormana u domu našeg detinjstva. Međutim, kao i mnogi trendovi iz 90-ih, vizir se vratio sa osvetom, i iskreno je osvojio modni svet.

Izvor vesti: marieclaire.com

Izvor slike: max-kegfire/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; grinvalds/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Ales_Utovko/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate