1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Mala crna haljina doživela...

Mala crna haljina doživela renesansu i nosi je Sanja Marinković

10. октобар 2023.

| Sandra Petković
Haljina Sanje Marinković za dame od stila

Mit o maloj crnoj haljini postoji od dvadesetih godina prošlog veka kada je čuvena Koko Šanel kreirala kratku, nepretencioznu kreaciju.

Večernja ili koktel haljina na modnom je tronu od tada i verujemo da nema potrebe da preterano objašnjavamo zašto, ali haljina Sanje Marinković savršen je primer njene evolucije.

haljina sanje marinkovic

Koliko je ovo dobar modni izbor, poznato je i voditeljki Sanji Marinković koja svaku moguću priliku koristi da ponese upravo ovakav model, a njen najnovij outfit pokazuje kako se mala crna haljina nosi u moderno doba.

Mala crna haljina doživela je renesansu i to se jasno vidi po modernom kroju, smelom dekolteu, pa potom izrezu na jedno rame.

Želite da postignete vamp izgled? Haljina Biljane Tipsarević je siguran izbor (foto)

Takođe vidimo da je haljina Sanje Marinković u mini verziji, struk je naglašen pojasom, a donji deo širi se u takozvani balon.

Šarmantna voditeljka je modnu izjavu zapečatila crnom torbicom sa potpisom modne kuće „Chanel“, dok je na nogama nosila elegantne sandale u nude boji.

haljina sanje marinkovic

Da outfit bude besprekoran Sanja se pobrinula pažljivo biranim komadima nakita, ali nije zaboravila ni da unese dašak svežine sa talasima u kosi.

Inače, kada se pojavila, mala crna haljina je dobila poređenje sa automobilom marke „Ford“, koji je tada bio sinonim za masovnost, jednostavnost, nisku cenu i crnu boju.

Mislili ste da mala crna haljina svima stoji… Zbog modnog duela Ane Stanić i Maje Nikolić mreže su se usijale

Koko Šanel je ovu haljinu dizajnirala tako da se na njoj ne vide mrlje i da pristaje svakoj ženi, što se pokazalo kao istina već decenijama.

Modni kreatori je smatraju esencijalnim komadom garderobe i veruju da bi svaka žena trebalo da ima jednu takvu koju može obući u svakoj prilici.

Izvor slike: Ata Images

Nastavite da čitate