1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Fendi kolekcija za poleće/leto...

Fendi kolekcija za poleće/leto 2023. slavi zanastvo! Zavirite u najnovije modele!

06. фебруар 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Ovog četvrtka, 26. januara 2023., italijanska kuća Fendi predstavila je svoju Haute Couture reviju za proleće-leto 2023.

Fendi kolekcija za poleće/leto 2023. predstavljena je prošle sedmice, a mi vam otkrivamo modele koji su nas najviše oduševili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mrkimjonesOBE (@mrkimjones)

Kolekciju od 39 modela koje je dizajnirala Kim Jones (Kim Džons), umetniči direktor Fendi ženskih kolekcija, odaju počast ležernom šiku što je i karakteristika ove kuće.

Fendi kolekcija za poleće/leto 2023.

Na prvi pogled, najprivlačniji element Fendi kolekcije za proleće/leto 2023. je njena ukusna paleta boja. Između neutralnih – u bogatim tonovima toplesive, jedva primetne ružičaste, kamila žute, kaliko, krem, karamela, kapućina, čokolade – i blještavila boje lubenice, pistaća i nane i plave boje različka, dizajnerka Kim Jones iskovala je čitavu armiju modela ua Milansku nedelju mode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fendi (@fendi)

Za inspiraciju, Kim nije morao da traži dalje od arhive kuće i njene istorije jakih žena čiji uticaji neprestano obogaćuju Fendi nasleđe. „Ono što mi je posebno interesantno u vezi sa Fendijem je istraživanje pojma funkcionalne korisnosti pored ženstvenosti. Među Fendi ženama – a ima ih mnogo – nema nedostatka izvornog materijala, od Fendi Five do sadašnjih uticaja Silvie Venturini (Silvija Venturini) Fendi i njene ćerke Delfine Delettrez (Dafin Deletrez), do sadašnjeg partnerstva sa supermodelom Lindom Evangelistom (Linda Evangelista) koje je obeležilo njen povratak u modnu industriju nakon duge borbe sa imidžom o sebi i pauze u manekenstvu. Kuća Fendi poznata je po svom ženstvenom dodiru, i umesto da beži od delikatnosti, Jones je uzima za rogove, komunicirajući moć kroz strukturisanu vijugavost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fendi (@fendi)


Kolekcija podseća na prelazak milenijuma u ​​modu, hvatajući futuristički minimalizam ukršten sa nekom vrstom „ne zanima me“ generacije uhvaćene u totalnoj kulturnoj revoluciji. Ipak, postoji element  koji ga izdvaja, dodir koji je izrazito Fendi i jasno sada. Čvrsti elementi odmah postaju savitljivi, kao što je ugradnja kaiševa u stilu obi ili patika ili sandala na platformu- izbori koji utemeljuju izgled, a ne učvršćuju ga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by makeupus0 (@makeupus0)


Kontrast između uglađenih i napuštenih silueta upotpunjuje kolekciju hladnoćom. Unakrsno korišćenje materijala kao što su kašmir, saten i mrežica čine ovu kolekciju trenutnom klasikom koji će ući u istoriju mode kao omaž Y2K stilu koji prevazilazi puku mimiku i istražuje duh vremena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yona (@yona_fashion_guide)


U veličanstvenoj vladavini Karla Lagerfelda (Karlo Lagerfeld) kao kreativnog direktora (uloga koja je trajala 54 godine) – sama ženska odeća je definisana i redefinisana, a Fendijev glas se razvijao sa svakom kolekcijom.


Odajući počast velikom dizajneru, Jones je istraživao prošle kolekcije i arhivski materijal, posebno pronalazeći ideje iz perioda od 1996. do 2002. (dok je Fendi bio pod Lagerfeldovim rukovodstvom).

Na pisti ova introspekcija se može videti u eterično delikatnom cvetnom motivu, logotipu iz 2000. godine i posvećenosti formiranju koji podseća na Fendijevo trajno i nezaboravno nasleđe.

Izvor vesti: maireclaire.fr

Izvor slike: Pascal Le Segretain / Staff/iStock/Getty Images Plus;