1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Draperija modni trend: Pronađite...

Draperija modni trend: Pronađite Afroditu u sebi

11. јул 2023.

| Snežana Vranić
Ovaj trend je idealan za vrele letnje dane.

Draperija modni trend sve više uzima maha zahvaljujući laganom materijalu i odeći koja je idealna za tople dane. Evo kakve komade garderobe treba da nosite.

Draperija modni trend: Pronađite Afroditu u sebi

Ideal devojke koja prati modne trendove se stalno menja, kako se menjaju i modni trendovi. Međutim, ponekad možete podeliti trendove po geografskim područjima. Uzor za ovaj trend je u stilu Grkinje koja ima privlačnost Afrodite.

U kolekcijama pre prošle jeseni videli smo tečne rukavice Bottega Venete i razne varijante kapi od Blumarine-a i Givenchy-ja. Valentino je osmislio i autfit moderne radne boginje u kancelariji.

Međutim, ovaj letnji draperija modni trend je više od trenutnog hira.  Kao što dizajnerka Norma Kamali deli sa američkim Marie Claire, „drapiranje je umetnička forma u pravljenju odeće“, slično veličanstvenim skulpturama iz helenističkog perioda koje prikazuju boginje u neverovatnim haljinama.  Kamali je 1970-ih dizajnirala haljinu  „Diane“ koja je do sada postala kultni klasik, a predstavlja siluetu grkinje.

Njujorška dizajnerka Marina Moscone je usvojila ovaj pristup u kreacijama sarong haljina i naboranih pantalona.  „Za mene, drapiranje istražuje odnos između tkanine i siluete, u kombinaciji sa veštinom izrade odeće“, opisuje ona. „Veoma sam osetljiva na odabir materijala od početka do kraja svake kolekcije: Sve svoje tkanine razvijam selektivno u Italiji, i odatle se fokusiram na manipulaciju ovim tkaninama.“Iako deluje da je ovaj stil opušten, istina je drugačija. Drapiranje je namerno.

Drapirane maksi haljine

Maksi haljine su glavni krivci za početak ovog trenda. Duge haljine su lagane, a veoma lako se uklapaju u trend inspirisan boginjom.

 

Draperija modni trend: Midi haljine

Uživajte u letu sa midi haljinama koje lako možete uklopiti sa rimljankama.

Drapirane mini haljine

Mini haljine su posebno zanimljive kada je u pitanju ovaj trend. Zavodnički izgled boginje ljubavi, ovde svakako dolazi do izražaja.

 

Drapirani topovi

Drapirani gornji delovi dozvoljavaju igru sa stilovima, pa ovakve pantalone možete kombinovati sa cargo pantalonama ili cargo suknjama.

Draperija modni trend: Suknje

Bez obzira na dužinu za koju se odlučite, krajnji rezultat je isti: Šarmantna nonšalancija sa umetničkim detaljima. Oni koji vole da dramatičniji izgled, mogu da odaberu asimetrične drapirane suknje.


Drapirane pantalone

Drapirane pantalone se razlikuju po izgledu, ali i po stilu. Možete se odlučiti za eleganciju, ali i za ležernu kombinaciju.

Izvor vesti: www.marieclaire.com

Izvor slike: Frazer Harrison / Staff/ GettyImagesEntertainment, Pascal Le Segretain / Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate