1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Čuveni brend Jacquemus i...

Čuveni brend Jacquemus i njegovih 7 nezaboravnih modnih revija!

18. јануар 2023.

| Miljana Momirović
Jacquemus je više od minijaturnih torbica i modnih kreacija.

Sigurno ste čuli za Jacquemus torbice. Čuveni modni dizajner ne prestaje da oduševljava modnim kreacijama koje brzo postaju kultne. Predstavljamo vam njegovih 7 nezaboravnih modnih revija!

Čime je brend Jacquemus inspirisan?

Brend Jacquemus je kombinacija mediteranskih uspomena iz detinjstva, ali je provansa očigledno imala fundamentalni uticaj na inspiraciju čuvenog modnog kreatora. Simon Porte Jacquemus umesto karakteristične pariške mode, želi da zadrži svoj dečiji duh, primarne boje i zabavne oblike.

Ipak, prvi izvor inspiracije je upravo „Jacquemus“ – devojačko prezime njegove majke.

Koja je najpopularnija Jacquemus kreacija?

Bez sumnje – Chiquito. Čuvene torbice predstavljene su prvi put tokom revije proleće-leto 2018. godine. Zbog svoje mikroskopske veličine, često kažemo da u našu Chiquito torbicu možemo da stavimo samo novčiće.

Ali iako je nepraktična, modni stručnjaci i kupci su oduševljeni. Navikli smo na činjenicu da moda i praktičnost ne moraju da idu jedno uz drugo.

Jacquemus nisu samo torbice i garderoba

Njegova kreativnost ne staje na modnim kolekcijama. On svoju detinjastu i poetsku maštu proširuje kroz modne inovacije.

Simon Jacquemus 2019. godine pokreće Le pouvoir des Fleurs, pop-up prodavnicu buketa cveća koji su obavijeni Jacquemus komadima tkanine. Genijalno i ekološki.

U decembru 2021. godine otvorio je i pop-up prodavnicu koja radi 24 sata dnevno. Ispred nje fanovi čekaju u redu da bi kupili Jacquemus torbicu iz automata.

Ali šlag na torti su njegove revije.

 

Sedam nezaboravnih Jacquemus modnih revija

„The Reconstruciton“ – jesen/zima 2016.

Jacquemus modna revija iz 2016. zadivila je mnogekada je, inspirisan pesmom, dizajnirao modnu kolekciju. Čini se da je odeća namerno krojena „pogrešno“ da bi se upotpunila upečatljivim detaljima.

„Les Santons de Provence“ – proleće/leto 2017.

godine

Ovo je jedna od njegovih kultnih modnih revija. Kroz više od 30 modela, dizajner je predstavio život u Provansi. Svaku ženu je „ukrasio“ naboranim gornjim delom i kružnim slamnatim šeširom.

„The Souk“ – jesen/zima 2018. godine

Inspirisan Marokom, ovu reviju su krasile modne kreacije maksimalnih dužina – duge tunike, veliki ogrtači i asimetrične suknje sa kraćom prednjom, a dužom zadnjom stranom. Boje su neutralne i jednostavne ali ih je naglasio sjajnim nakitom.

„Le Gadjo“ – proleće/leto 2019. godine

Jacquemus je ovog puta prvi put lansirao svoju mušku kolekciju. Oduvek je bio zadivljen mediteranskim muškarcima koji su sada bili njegova inspiracija.

„The Reviera“ – proleće/leto 2019. godine

U bašti italijanske ambasade u Parizu, Jacquemus veličao je ženski šarm. Neizostavan detalj su bile Chiquito torbice i velike karike.

„The Sunburn“ – proleće/leto 2020. godine

Ovu reviju Jacquemus je opisao kao „razglednica Provanse“. Cilj je bio da što više bude „sunčana“, a paleta boja šarenolika – roze, narandžasta, zelena… Uz pozivnicu njegovim gostima poslao je i kremu sa zaštitnim faktorom. Vrlo domišljato!

„L’Amour“ – proleće/leto 2021. godine

Ovog puta u ruralnom okruženju Jacquemus organizuje modnu reviju u sred polja. Inspirisana ljubavlju, kolekcija je puna nežnih muških i ženskih odevnih kombinacija.

Legendarne Jacquemus modne kreacije potvđuju njegovu neiscrpnu maštu koja se izgleda ne zaustavlja.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: Joshua Sammer/ Stringer/GettyImagesEntertainment