1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Chanel poručuje: Francuskinje će...

Chanel poručuje: Francuskinje će ove godine nositi sivo!

29. март 2023.

| Hana Dunđerov
Neboje caruju ove godine

Sivo je boja koja će ove godine obeležiti ulični stil, najavljuje revija Chanela. Kolekcije čuvenog brenda inspirisane su kamelijom, cvetom koji je bio favorit i osnivačici modne kuće, čuvenoj Coco Chanel.

Kamelije su otvorile svoje latice u Parizu, što mnogi smatraju prvim znakom proleća. Ovaj cvet je još Coco koristila za ukrašavanje odeće  1923. godine. Virginie Viard, kreativni direktor modne kuće, rešila je da posegne za davnašnjom inspiracijom brenda i oko nje načini kolekciju za jesen/zimu 2023-2024.

„Kamelija je više od teme, ona je večiti simbol modne kuće. Smatram je umirujućom, volim njenu mekoću i snagu“, napisala je ona u svom saopštenju za javnost.

Chanel je ove godine radio sa varijacijama crne, bele i sive, a sve to na strukturiranim tkaninama, lakiranim blejzerima i legendarnim sakoima od tvida. Pariski street style, poručuje Chanel, ove godine će biti upravo u ovim tonovima. Ono što je žene posebno obradovalo jeste što su modeli, bez razlike, prilagođeni prosečnoj ženi, sa svim nesavršenostima.

Sivo u uličnoj modi – najbolji modeli sa revije Chanela

 

Sivi Chanel modeli za proleće – leto

Sivi Chanel modeli za jesen – zimu

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: Pascal Le Sgeretain, Kristy Spariw/Stringer/GettyImages

Nastavite da čitate