1. Home
  2. /
  3. Celebrity
  4. /
  5. Zašto je Spotify raskinuo...

Zašto je Spotify raskinuo ugovor s Harry i Meghan

20. јун 2023.

| Ranka Bulatović
I da li je njihov ugovor sa Netflix-om takođe ugrožen?

Spotify i princ Harry i Meghan Markle prekinuli su veze ove nedelje, posle tri godine, 20 miliona dolara i samo 13 epizoda. Osim naizgled očiglednog, šta je ovde pošlo po zlu?

Zašto je Spotify prekinuo saradnju

Spotify, prema The Sun-u, nastoji da odbaci bilo koji sadržaj koji ne ispunjava zahteve publike. Izvršni direktor kompanije Daniel Ek priznao je da se „preplaćuje i previše ulaže“, a čini se da su Harry i Meghan doživeli istu sudbinu kao Michelle Obama, čiji je podkast odbačen prošle godine jer nije prikupio dovoljno slušalaca.

„Pažljivo ćemo razmotriti naša ulaganja u buduće sadržaje i ugovore koje ćemo sklapati“, rekao je Ek za BBC. „A one koji ne nastupaju, očigledno, nećemo obnavljati. A one koje rade, očigledno ćemo ih posmatrati od slučaja do slučaja na osnovu relativne vrednosti.“

Nije Spotify jedini koji raskida ugovor

Moguće je da Spotify nije jedina kuća koja je odlučila da raskine ugovor sa slavnim parom. Kolaju glasine da bi i Netflix takođe mogao da raskine višemilionski ugovor s Harry i Meghan. Dok je prošlogodišnji dokumentarni serijal o Harry i Meghan bio najgledanija TV emisija sa pretplatom 2022. godine, očigledno nema planova za nastavak serije.

A malo je verovatno da će Netflix obnoviti ugovor. „Postoji manje prijateljski stav nekih na vrhu“, kaže izvor. „Osećaj je da je limun potpuno isceđen. Veliki novac za koji su Harry i Meghan potpisali danas ne postoji.“ Taj posao, takođe sklopljen 2020. godine, vredeo je prijavljenih 100 miliona dolara.

Izvor slike: Mike Coppola/Getty Images Entertainment