1. Home
  2. /
  3. Celebrity
  4. /
  5. Rođendan kralja Charlesa obeležava...

Rođendan kralja Charlesa obeležava se za dva dana: Na proslavu nije pozvan princ Harry?

15. јун 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Zakazana za 17. jun 2023. godine, vojna parada pod nazivom "Tropping the color" biće prva za novog kralja Charlesa III. Okupiće sve članove kraljevske porodice, ili skoro sve, jer princ Harry izgleda nije dobio poziv.

Od 1748. godine, rođendan britanske suverene ličnosti proslavlja se vojnom paradom, nazvanom „Trooping the color“ („Pozdrav bojama“). Održava se svake godine druge subote juna na Paradi konjske garde, i to na velikom trgu iza ulice Vajthol u Vestminsteru u Londonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by News Bites By AI (@newsbitesbyai)


Ovo je veliki povod za slavlje britanske kraljevske porodice. Međutim, parada 2023. trebalo bi da bude obeležena velikim odsustvom, prema informacijama Daily Maila. Naime, kako navodi ovaj sajt, kralj Charles nije pozvao svog mlađeg sina princa Harryja.

Rođendan kralja Charlesa obeležiće skandal

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Javier Figueroa (@pezpretoria)

Informaciju je otkrio kolumnista Daily Maila Richard Eden„Bojim se da je ovo odraz stanja njihovog dosadašnjeg odnosa“, kaže izvor blizak britanskoj kraljevskoj porodici, rekavši da ni princ Harry ni Meghan Markle nisu pozvani na ovu ceremoniju . U ovom trenutku, ni Bakingemska palata ni portparol vojvode i vojvotkinje od Saseksa nisu javno komentarisali tu informaciju.

Ovo je prvi kraljevski događaj na koji Meghan i Harry nisu pozvani otkako su se udaljili od kraljevske porodice . Najmlađi sin kralja Charlesa III bio je prisutan 6. maja 2023. na krunisanju svog oca, i to solo, bez supruge, ali se nije pridružio ostatku kraljevske porodice na balkonu Bakingem. Na isti način, par je bio prisutan na platinastom jubileju kraljice Elizabete II, u junu 2022. godine, i nisu kročili na balkon.

Rođendan kralja Charlesa bez Harryja

Odnosi između britanske kraljevske porodice i vojvode od Saseksa ne izgledaju dobro. Međutim, kada su se on i njegova supruga Meghan povukli sa kraljevskih dužnosti 2020. godine, pokojna kraljica Elizabeta II je u izjavi rekla da će „uvek biti veoma voljeni članovi porodice “.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meghan and Harry (@_meghanandharry_)


Od njene smrti, objavljivanja njihovog dokumentarca na Netflixu i biografije princa Harryja , odnosi između vojvode i vojvotkinje od Saseksa i ostatka britanske kraljevske porodicesu hladniji nego ikad.

Nedavno se princ Harry vratio u Veliku Britaniju na suđenje novinama Mirror Group. Kako prenosi Daily Mail, tokom boravka nije razgovarao sa ocem ni sa bratom.

Izvor vesti: maireclaire.fr

Izvor slike: Pool / Pool via Getty Images Entertainment

Nastavite da čitate