Riley Keough, unuka Elvisa Prisleya: talentovana glumica i dula smrti

23. јануар 2023.

| Borivoj Antonić
Unuka Kralja rokenrola dospela je u žižu nakon smrti majke

Riley Keough, unuka Elvisa Presleya i njena majka, zajedno su promovisale hit film Elvis.

Majka i ćerka su poslednji put viđene zajedno četiri dana pre smrti Lise Marie (Lize Meri). U kafeu Formoza u zapadnom Holivudu proslavljen je 88. rođendan Elvisa Prislija. Vlasnik restorana rekao je za PageSik da Rajli i njena majka sede ruku pod ruku u Elvisovom omiljenom separeu. Prema rečima vlasnika restorana, pevačeva ćerka i unuka su polagale velike nade u sezonu dodele nagrada.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Riley Keough (@rileykeough)

Od sada će sve nominacije za Oskara za Rajli i njenu porodicu biti zasenjene smrću Lise Marie.

 

Riley Keough, unuka Elvisa Presleya, takođe je završila obuku smrti

Lisa Marie (54) umrla je od srčanog udara 12. januara, samo dve i po godine nakon tragičnog samoubistva njenog sina Benjamina (27). Benjamin, Riley, deca Lise Marie i njenog prvog muža Denija Kioa bila su izuzetno bliska. Toliko da je Rajli kasnije odala počast svom bratu tako što je tetovirala njegovo ime na ključnu kost. Čak se i odlučila da postane dula smrti, osoba koja pruža podršku ljudima i njihovbim porodicama u procesu preminuća.

 

Riley Keough kao glumica

Tokom proteklih nekoliko godina, Riley je izgradila uspešnu holivudsku karijeru, glumeći između ostalih u serijama Amazon Prime The Terminal List , The Girlfriend Experience i u filmu Zola . Prošle godine , kao ko-reditelj filma War Pony, osvojila je i prestižnu nagradu Zlatna kamera za najbolji prvi film na Filmskom festivalu u Kanu. Riley će takođe uskoro glumiti u adaptaciji Amazona, u ulozi slobodne muzičarke iz 70-ih. Njena majka je bila inspiracija za filmsku ulogu: „Odgajao me je neko ko je radio svoje stvari i nije ga bilo briga šta drugi misle. To mi je definitivno bila inspiracija“, rekla je Riley.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Riley Keough (@rileykeough)

 

Njen otac je bio sajentolog

Riley je rođena u Santa Moniki, u Kaliforniji, od svog oca Denija, koji je živeo u duhu sajentologije sa Rileynom maćehom, Karen Holander, koja je bila predsednica Međunarodne sajentološke kuće slavnih u Los Anđelesu.

„Odrasla sam u veoma privilegovanoj situaciji sa majkom, ali moj otac nije tako živeo. I mislim da je iskustvo sa obe strane bilo od pomoći. Moj tata je imao dušeke na podu, rekla je za Denija, koji je radio kao muzičar i živeo na Havajima i u Los Anđelesu. „Živeli su u kolibama i prikolicama.“ Samo nije imao para… Kad sam imala osam godina, rekla sam mu: Hoću da odrastem i da budem siromašna kao ti!“

Lisa Marie je takođe proučavala sajentologiju, sa kojom ju kao dete upoznala Prisila, Rileyina baka. Međutim, Lisa Marie je navodno napustila crkvu 2012. nakon što se posvađala sa vođom sajentologije Davidom Miskevichom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Riley Keough (@rileykeough)

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Frazer Harrison/Getty Images Entertaiment